Реклама / Ads
30| 5507 |27.03.2014 НОВИНИ

Р. Петков: Сериозните хора Местан и Борисов натикаха БСП в ъгъла

.
Румен Петков
Има още един извод от срещата Борисов - Местан и той е много горчив за БСП, заяви по НТВ Румен Петков, бивш член на БСП и настоящ на АБВ. Автор на изборния кодекс е БСП; няма съмнение е, че решението на президента е неадекватно, но Местан и Борисов всъщност казват:
 
Ние сме сериозните и отговорните хора, има тежък проблем, сядаме го, решаваме го, а съпътстващите БСП и Атака не са нужни. Това е много лошо, много силен шамар за БСП, констатира Петков.

Няма никакво съмнение, че хора от ДПС поддържат тесни взаимоотношения с ГЕРБ, добави той. Резултатът от гл.т. на това е, че БСП е унизена и поставена в ъгъла, че сериозните играчи решават проблема без нея. Нашата ПГ е на път да покаже, че няма предел на търпимост. ДПС не са виновни, те си имат принципи, политика, казват, че няма да коментират определени въпроси като за плоския данък, за тютюнопушенето, докато БСП не говори по тия теми, анализира Петков.

Въпросът за майчиния език не стои, той позоволява само да се втърдяват електорати, смята той.

Няма случай от 90-та г. насам, при който лидер на БСП да е отсъствал в кризисен момент, коментира Петков липсата на Станишев на КСНС. Когато нямаш последователна позиция, няма как гражданите да гледат на теб сериозно. да не би на Г. Първанов да му беше лесно, когато взехме решението за НАТО, попита той и каза, че това била отговорната позиция.

За да има солидна позиция, Европа трябва да  търси отговори за Украйна. Всеки нормален българин се интересува от този сюжет, не само заради историята. но този въпрос не е толкова исторически. Санкциите няма да решат нищо; Русия предприема съответните мерки, изолира Европа. От санкциите ще го отнесем ние, смята той. Не е въпросът да се крием, да не ходим на КСНС, каза той. Според Петков това е бил един от най-важните КС. Станишев бил някъде в чужбина, но националният интерес, според него, е по-важен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5240 |26.03.2014 Р. Петков: Станишев и Манолова се провалиха тежко . 5| 6855 |23.03.2014 Ген. Атанас Атанасов: Хора от МВР са охранявали Мето Илиенски . 11| 8642 |18.03.2014 Хората говорят: Тетевенският кмет бил с тъмно минало и силно влияние . 72| 6402 |17.03.2014 Борисов: Критикува ли някой Местан, той почва да говори за други хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads