Реклама / Ads
0| 4897 |19.05.2015 НОВИНИ

Петрич се разбунтува: Вельо, омръзна ни!

.
Бунт срещу кмета феодал
С искане за оставките на кмета на община Петрич Вельо Илиев, неговия заместник Христо Георгиев и главния инженер на общината Петя Кънчева, недоволни петричани излязоха днес сутринта на протест срещу корупцията, злоупотребите с обществени средства и власт.
 
Протестиращите се събраха край пътя за Петрич до борсата за селскостопанска продукция при разклона за село Кърналово.

Част от тях пристигнаха с бетоновози и товарни автомобили на строителни фирми, облепени с плакати. Прокуратурата се самосезира за обществените поръчки в Петрич

"Не на кмета феодал", "Вельо, върви си! Омръзна ни от лъжи", "Петрич - Вельова държава", "Кмет лъжец - беден град", "Г-н Цацаров, елате в Петрич", "Г-н прокурор, няма големи и малки крадци", "Искаме си поминъка", бяха написали недоволните протестиращи.

Край пътя бяха изправени и чучела на тримата местни управници, за чийто оставки настояват протестиращите. Микробус с озвучителна техника бе разположен на мястото, като протестиращите скандираха оставка на кмета.

"Трябва да спрем такива крадци като Вельо Илиев, които заемат ръководни длъжности", каза пред "Фокус" Димитър Атанасов, един от протестиращите срещу кмета на Петрич Вельо Илиев. По думите му, началото на България започва именно от Петрич и именно този град трябва да започне войната с феодалите, които не са само в този град.

Атанасов каза още, че трябва да се спре ограбването на българския народ за сметка на бедните. Протестиращите граждани от Петрич и селата блокираха главен път Е-79 за около 5 минути. Полицаи следяха за сигурността на движението, като се опитваха да изтеглят протестиращите от пътното платно.

Конкретният повод на започналите от вчера в Петрич протести е излъчен от Нова телевизия репортаж за кмета и заместник-кмета на община Петрич. В него те възлагат обществени поръчки без конкурс. След случая Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира и разпореди проверка по случая.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4450 |18.05.2015 Прокуратурата се активира за кмета на Петрич . 5| 7856 |12.05.2015 ВМРО се отрече от кмета си в Петрич, бил вреден . 0| 4662 |14.03.2015 Ново свлачище се активизира край Петрич . 1| 5036 |25.02.2015 ДАНС и МВР иззеха взривно вещество в Петрич

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads