Реклама / Ads
16| 5559 |20.07.2013 НОВИНИ

Писанчев: Хората имат право на протест; те не протестират срещу мен

.
Владимир Писанчев
Смятам, че делото "Галерия" беше нецелесъобразно. Хората, които изнасяха информация, вече не са в службата. ДАНС е служба, която работи за България и всички хора.
 

Хората имат право на протест, да изразяват своето мнение по този начин. Въпросът е, че не бива да се допуска това да излиза извън границите на закона, да не се стига до сблъсъци и физически конфликти, отговаря на медийни въпроси, поместени в "24 часа", новият шеф на ДАНС Владимир Писанчев.

Не мисля, че моята кандидатура има нещо общо с гнева на хората. Те протестират срещу нещо друго и нямат отношение към мен.
 

Усещам подкрепата. ДАНС не може да съществува без подкрепата на държавните институции. Не може да си гледа работата нормално. И аз усещам тази подкрепа.


Като директор в ДАНС през 2008 г. аз изпълних разпореждане да открия делото "Галерия". Сега като председател на ДАНС никога няма да дам разпореждане за откриване на такова дело...Когато бях директор, изпълних разпореждане на тогавашното ръководство на агенцията да отворя това дело. То беше отворено във връзка с изтичане на класифицирана информация. Сега като председател аз не бих дал такова разпореждане...Искам да ви кажа само още нещо в тази връзка - всички хора и служители, които са свързани с изтичането на информация по "Галерия", вече не са в службата. Не мога да коментирам повече, нямам право на това. Но хората, които изнасяха информация, вече не са в службата.


Документите са публикувани. Ясно е кой е подписал СРС-тата. Ясно е какво има в това дело. Онзи ден ви казах, че това дело е мит до голяма степен, защото е ясно вече, че не сме слушали 100 политици, 100 журналисти, както се тиражираше.


Смятам, че това дело беше нецелесъобразно.


Вече заявих, че ДАНС е служба, която работи за България и всички хора. И ще работим за това, казва Писанчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5121 |18.07.2013 Марси Рийс: Уважаваме правото ма хората да демонстрират . 128| 6011 |16.07.2013 Бриго Аспарухов: Хората щяха да изгонят Борисов с камъни . 17| 6386 |16.07.2013 Владимир Писанчев: Делото "Галерия" е мит . 11| 5433 |13.07.2013 Свидетел на катастрофата на Цариградско: Видях как хората хвърчат във въздуха и побягнах

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads