Реклама / Ads
3| 5426 |14.09.2010 НОВИНИ

Пистата за Ф1 като вица за девственото Айше

.
"А дано, ама надали". Така с цитат от стар виц за девствената Айше финансистът Владимир Каролев определи ситуацията около построяването на скандалната писта на Ф1 в България - много ни се иска, но няма как.
 

Тази сутрин се развихри поредният спор за това, ще има ли или няма да има писта на Формула 1 у нас. Този път арената на сблъсъка се оказа студиото на Нова телевизия, където един след друг Румен Петков и Владимир Каролев изказаха своите мнения, които бяха, очаквано, на двата полюса. В самото начало на интервюто с бившия министър на вътрешните работи водещият Витомир Саръиванов се пошегува, не без основание, задавайки въпроса дали Трайчо Трайков се е срещнал миналата седмица с истинския Бърни Екълстон, след като от федерацията намериха фалшиви шейхове, които имат желание да строят писти у нас. Петков обаче не намери шегата за особено уместна и нарече чувството за хумор на водещия просташко.
 
"Със срещата с Бърни Екълстоун целта беше да вървим към финал на едни разговори, които водим от две години – България да бъде домакин на кръг от Формула 1. По този начин ще бъдем приети в едно семейство, в което не се допуска всеки", каза Румен Петков. "За мен най-важното в този разговор беше ангажиментът на г-н Екълстоун да дойде в България, за да се запознае с възможностите на терена, допълни той. Този процес на взимане на решение трябва да приключи до края на годината. Много страни са заявили такива искания и ние трябва да успеем да се впишем във времевия график", заяви Петков.

По думите му подписването на договор трябва да се предшества от акционерно дружество. За разлика от другите страни кандидати, ние разполагаме с четири проектодоговора, подчерта той. "По никакъв начин България няма да участва с финансов ресурс, каквито спекулации има от страна Мартин Димитров", каза още Румен Петков. Той увери, че не е взел нито лев за това, което прави за Фромула 1 у нас и заяви, че надали ще получи някаква финансова награда.

След като бившият МВР шеф излезе от кадър, мястото му зае финансовият експерт Владимир Каролев, който разби всички надежди на Румен Петков за писта на Формула 1 у нас. Според царисти първо няма как да привлечем инвеститори по простата причина, че до 2012 г. не можем да построим Северната дъга, която ще води до село Доброславци. Той дори бе готов да се обзаложи с премиера, че до тогава няма да бъдат готови магистралите, тъй като сроковете са изключително кратки за това.

Владимир Каролев добави още, че няма логика да се инвестират пари за писта у нас, при положение, че в момента едва се издържат близките до нас трасета в Унгария и Турция. Друг основен проблем били хотелите в София - "Кажете ми колко 5-звездни хотели има у нас? Инвеститорите насочват парите си към Азия, към Китай и Индия, към екзотични места, но където хората имат пари. Нали, когато БМВ плащат за това състезание, те искат да рекламират продукта си, но пред клиенти, които имат възможност да го купуват. У нас, за жалост, няма да се случи скоро строежът на Формула 1; така както не започна преди три години. Спомняте си тогава как председателят на федерацията Богдан Николов искаше да сбъдне една своя мечта, която няма да се случи скоро", каза Владимир Каролев. Той сравни строежа на пистата със стария виц за Хазан и Айше:

Хасан чакал Айше да стане на 16, за да се оженят. В първата брачна нощ й казал:
- Айше, гледам те от 6-годишна, а дано си девствена!
- Хасан, а дано, ама - надали!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4740 |07.09.2010 Шегаджиите с пистата за Ф1 разкрити само за 2 часа . 3| 4897 |07.09.2010 Дългата цигара с акциз като на две . 4| 5427 |04.09.2010 Младенов притеснен за отношенията ни с арабския свят заради гафа с пистата . 18| 5834 |03.09.2010 Е. Николова: Доган е получил хонорарите като политик, не като геолог

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads