Реклама / Ads
29| 35540 |02.07.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Пламен Бобоков показа чата си с Борисов: „Добро утро, Бос“

.
Атанас и Пламен Бобокови режат лента с Бойко Борисов в Русе
От 31 март 2019 г. съм написал на премиера Бойко Борисов: „Добро утро, Бос, задава се голям проблем с Либия. Молят те да се видим за 10 минути“. Срещнахме се, видяхме се. Коментирахме за кратко и той предприе адекватни мерки. Обади се на премиера Сарадж и лично му благодари за това. Това разказа бизнесменът Пламен Бобоков по БТВ.
 


.

 

Ето какво още обясни той за обвиненията, медийните атаки и действията на прокуратурата:

 

Борисов е Бос на държавата. Очевидно се познаваме отдавна, не съм в близки отношения, но както виждате си пишем. С Пламен Узунов сме познати, приятели в личностен план.

 

Коментираше се решение на ВАС. Но какво се случва с  кораба „Бадр“? Той продължава да е пленен.  За година и половина е сменил 5 флага в опит да избяга. Имиджът на държавата е фактор за успешна продажба в чужбина. В Либия ще има огромни възможности за развитие на бизнеса. На мен ми е важно за имаме дори отношения с Либия. Губя възможности. От около 2 години се познаваме с Узунов.  Нормални приятели сме  без ексцесии. Защо не се разследва мафията, която краде танкер? ДАНС и прокуратурата да си свърши работа. Аз нямам телефон на президента. Виждал съм се с него по повод официални посещения. Имал съм възможност за говорим. Съвсем нормално е един бизнесмен да търси подкрепа от държавата.






Не са много бизнесмените с бизнес зад граница. Всички са се концентрирали тук.

Страшно ми е да си помисля какво изпитва обикновения гражданин. Никой не те брои за жив, ако нямаш връзки. Умираш прав. Има огромен дефицит на съвестни хора. Тежко му на бизнесмен, който очаква дипломат да му свърши работа. Но е важно той да е интелигентен, да говори езика и той да застане до вас по време на срещи, за да помогне за българския бизнес.

 

Под страшен стрес съм. Аз нямам повдигнато обвинение за търговия с влияние, а за участие в ОПГ за внос на боклук от Италия. Само съм свидетел по т. нар. търговия с влияние. Впрягат се всички канали за масово втълпяване, като се вадят всякакви снимки от моя телефон. Съжалявам, че дадох кодовете, защото съм очаквал, че прокуратурата ще спазва законността в България.

 

Арестът бе като крими екшън, 24 тежко въоръжени мъже, като че ли ще арестуват наркобосове. Не съм очаквал да бъда арестуван. Носеше се в ефира, че нещо проверяват. Нямам нищо общо с незаконен внос. Ние внасяме само скрап. Произвеждаме олово за нуждите на собственото ни производство. Последните изцепки от вчера на прокуратурата и тези смешни неща за открития в Червен бряг, ще ви обясня, че рециклирането е много сложен процес. Усвояваме 94,5 процента от акумулатора. Ние нямаме никакви отпадъци, имаме най-модерната инсталация.

 

Относно поста на Гешев в Туитър от вчера, Бобоков коментира: „Злонамерено внушение.  Баща съм на три деца и цял живот се боря срещу замърсяването. Нямаме нито един акт за нарушение. Внасяме оловна скрап, произвеждаме олово и полипропилен и натриев сулфат. От 100 процента акумулатор остава 5, 5% отпадък.

 

Не вярвам на тази прокуратурата, защото съобщава откровена лъжа. 66 тона с доказателства. В 64 тона не се съобщава моето име. В два тома и свидетелски показания. Брат ми е задържан при тежки условия, въпреки здравословните проблеми. В съда се видяхме и ми звъни от време на време от стационарен телефон. Ние уставно и законно сме си спазвали всичко.






Не познавам Красимир Живков. Това го има и в СРС-та. Липсата на доказателства е една от причините за тази истерия в прокуратурата. Всичко, с тези чатове и снимки, е насочено да се втълпява масово какви черни хора са Бобокови. Изнасяме за 74 държави. Не могат да ни хванат, защото ние нямаме връзка с корупционните практики в България. Нашият бизнес е износ. Корупцията е на друго място-в обществените поръчки. Правим по 25 млн. евро печалба годишно. Това е сериозно организирано и брутално нападение. Втълпяват се инсинуации, за да бъдем подведени под някаква отговорност.

 

Да, това са мои чатове и не виждам позорно да си общувам с държавната администрация. Гешев може би има много сериозни обвързаности, като гледам. Какво лошо има като съм искал да спася България от огромен скандал по случая с „Бадр“.

 Правилно ли е една мафия да остави държавата да бъде обявена за пиратска?!  Нещо в ценностната система на нашата държава куца. България има трагичен имидж зад граница. Препоръчваш хора за дипломати. Ако те стават, стават. Минава се през процедура.

 

Недопустимо е да се вадят нещата от моя телефон. Това беше тотално дъно. С Корнелия Нинова никак не се наричам. Не си общувам толкова с нея. Но си общувам с политици от различни партии. Каракачанов е едно от големите ми разочарования. В момент на трудности разбираш кои са истинските му приятели. Нищо не искам да коментирам. Аз си знам най-добре. Каракачанов е интересен, забавен човек. Но той ме разочарова. Ние с брат ми се опитваме да помагаме на хората. Създали сме и сме помогнали на 30 милионера в България.

 

В неделя се опитаха за залеят съпругата ми с помия в медиите. Това е най-долното и гнусно нещо. Те не подозират какво семейство имам. Аз обичам моята съпруга и майка на моите три деца. Няма сила на света, която да ни раздели. С Божков сме се виждали 2-3 пъти в годината. Ходили сме 2-3 пъти на почивка. Перфектен домакин е. Но не сме толкова близки, колкото се опитват да ни изкарат. Сигурен съм, че 100 процента ще бъдем оправдани, но кога. Ще се опитват да протакат делото, за да ни държат наведени. Голямата ми битка е да извадя брат ми от ареста. Това е унизително за България. Както се отнасяш към своите индустриалци, това ще те стигне и теб.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 16196 |11.02.2020 Задължиха Пламен Георгиев да си построи „леко слънцезащитно устройство“ на терасата . 31| 23460 |29.08.2019 Българка в Испания за Фрог: С този сертификат Пламен Георгиев става само за шофьор на испански туристи /допълнена/ . 0| 8781 |23.08.2019 Синът на пострадалата от ”перките” на ”Графа” жена показа травмите й . 21| 11484 |17.08.2019 Посланик Петър Воденски: Решението за Пламен Георгиев е противоречиво и политическо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads