Реклама / Ads
54| 5285 |16.03.2011 НОВИНИ

Плевнелиев, категоричен: Няма да подавам оставка!

.
Росен Плевнелиев
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев отговори на обвиненията на БСП с думите: "Нямам никакво намерение да подавам оставка".
 

Frognews.bg
припомня, че вчера от партията на Станишев поискаха той да се оттегли от поста, тъй като в основата на Лот 2 на магистрала "Тракия" се полага не качествен инертен материал, а пепел от български мини.

"Няма как да подам оставка, след като съм ускорил магистрала "Люлин", строим "Тракия" и вървят тръжните процедури за "Марица" и "Струма", категоричен беше Плевнелиев.

"Партизанската война започна с всякакви средства – с пепел, с прах в очите", коментира той преди заседанието на кабинета.

"Ние като правителство ще направим толкова, колкото предишните други правителства на България направиха за 20 години", допълни министърът.

"При всеки голям инфраструктурен проект, какъвто е "Тракия", строителите са длъжни по договор да влагат качествени материали и да ги документират с всички изследвания и анализи и те са в пътната агенция. Има и възложител, който проверява всичко.

Да не забравяме и ролята на надзорната компания, която получава маса пари, за да бъде постоянно на обекта и да гарантира за качеството на вложените материали. Нито една от тези институции не е сигнализирала за каквито и било притеснения от гледна точка на технологията на материалите", обясни Плевнелиев.

Министърът увери, че всички анализи за магистралата са публични и ще бъдат публикувани онлайн.Според Плевнелиев докладът, на който се позовават социалистите, е поръчка и до момента не е подаден в държавната администрация с подпис и печат.

"Има договори, които се спазват, има и отговорности и те се носят по веригата", каза Плевнелиев."Разпоредил съм независима експертиза за действията на всички по веригата на магистрала "Тракия" – възложителя, изпълнителя, всички участници в този процес", допълни той.

"Изследванията, извадени от БСП, са същите, с които разполага пътната агенция, само че те ги четат както дявола – Евангелието. Например казват, че магистралата ще се напече и ще се деформира, с тази разлика, че експертите казват, че това може да се случи при температура от 1000 градуса", разясни регионалният министър.

"Оттук нататък ще има много помия и лъжи, готови сме и няма да се разколебаем", отсече той.

"Ако магистрала "Тракия" се деформира, има поне 5 институции, които носят отговорност. Има договор с изпълнителя, с надзорна компания, с възложител. Не очаквате от един министър да проектира и да се разхожда по лаборатории, за да пита кое какво е.

Министрите отговарят за политики и приоритети. Аз съм приоритизирал "Тракия", очаквам тя да бъде направена от хилядите държавни служители и изпълнители по правилата", посочи още Плевнелиев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4973 |02.03.2011 Трайков категоричен: Не сме изнасяли оръжия за Либия! . 12| 5249 |12.06.2010 Бойко категоричен: Няма пари за Бургас-Александруполис . 10| 5513 |13.08.2008 Скотланд Ярд категоричен: Джип е прегазил сестрите Белнейски . 35| 5233 |17.07.2008 Президентът: „Няма политически чадър над никого”. Опозицията: „Оставка!”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads