Реклама / Ads
121| 8087 |19.01.2012 НОВИНИ

Плевнелиев и Попова се заклеха в отсъствието на първата дама, Марин и Доган

.
Росен Плевнелиев и Маргарита Попова
Първанов безмълвно изгледа церемонията от балкона и леко се усмихна след клетвата на Плевнелиев; столът на Марин остана празен; управляващите целунаха ръката на патриарх Максим; Плевнелиев и Попова положиха клетвата, която Цачева прочете, с ръка върху конституцията.
 

От днес България има нов президент. Новоизбраните за президент и вицепрезидент Росен Плевнелиев и Маргарита Попова положиха клетва в НС.

Държавният глава се закле с ръка на конституцията, подписа клетвения лист. Същото направи и вицепрезидентът М. Попова.

 

Специално място зае и патриарх Максим, по повод присъствието на който също имаше спекулации в контекста на отворените досиета на висшия клир. По-рано, при влизането си премиерът и парламентарната шефка целунаха ръката му.

 

Заради церемонията депутатите се събраха в пленарната зала в 10,00 ч, вместо както обикновено в 9,00. На тържественото събитие присъстват досегашният държавен глава Георги Първанов, предшествениците му Желю Желев и Петър Стоянов. Премиерът Бойко Борисов заедно с министрите, целият дипломатически корпус и водачите на различните вероизповедания у нас също са ВИП гости на церемонията.

 

Мястото, отредено на балкона за вицепрезидента Ангел Марин, остана празно. Това стана, след като миналата седмица той се обиди на премиера Бойко Борисов, който заяви, че не разбира за какви заслуги вицето на Първанов получава най-високото държавно отличие, орден "Стара планина".

 

Съпругата на Р. Плевнелиев Юлиана също беше сред отсъстващите, защото полагането на клетва не било събитие, непременно изискващо присъствието на първата дама.

 

На влизане в Народното събрание новият и старият президент минаха през шпалир от гвардейци от централния вход до пленарната зала, където влязоха заедно. Плевнелиев и Първанов седнаха отляво на парламентарната трибуна, а отдясно заеха места Бойко Борисов и министрите му.

 

Веднага след клетвата прозвучаха химните на България и на ЕС.

 

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5218 |19.01.2012 Политоложки: Президентството е център на власт; и Плевнелиев ще се изкуши . 10| 5662 |17.01.2012 Ковачева ремонтира ключов закон на Попова . 51| 15737 |16.01.2012 Юлиана Плевнелиева подхваща собствен бизнес . 5| 6323 |16.01.2012 Гард на Бойко пази Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads