Реклама / Ads
5| 5917 |03.04.2014 НОВИНИ

Полицай преби деца на пътя

.
Полицай от Шесто РУП в Пловдив преби жестоко две 13-годишни момчета. От преживения ужас децата започват да заекват, сънуват кошмари, ходят на психолог. За 6 месеца от МВР не обелват и дума за случая. Побойникът е скрит чак в София.
 

 

Пострадалите братовчеди Сали Салим и Хакан Исмаил от Куклен никога няма да забравят кошмарния 19 октомври 2013 година, пише “Марица”.

 

Битите хлапета са спортисти и се връщали с приповдигнато настроение от състезание по тенис. Возил ги бащата на Хакан. В района на КЦМ забелязали, че автомобил “Тойота”, който се движи непосредствено пред тях, кара в средата на платното с ниска скорост. Задминали го. Минута по-късно „Тойота”-та ги изпреварила. Шофьорът извадил полицейска стоп-палка през прозореца и ги спрял.

 

“Чичо реши, че това е проверка, и отби, но ни връхлетяха с ритници”, разказва за ужаса Сали. Внезапно от „Тойота”-та изскочил шофьорът и още двама мъже. Затиснали вратата на водача, а през отворения прозорец започнали да го бият по лицето. Приятелите на ченгето извадили насила децата и ги проснали на земята. След като ги “наказват”, раздавачите на улично правосъдие офейкали с мръсна газ.


Момчетата обаче успели да запомнят регистрационния номер на „Тойота”-та с нападателите си. Веднага е подаден сигнал на тел. 112, а час по-късно родителите и децата са в Първо районно в Пловдив, на чиято територия се разиграл инцидентът.

Двете деца и шофьорът са освидетелствани от съдебна медицина за охлузванията по тялото от ударите по земята. Ден след това роднините разбрали, че един от побойниците е Георги Петков, служител на Шесто РУП в Пловдив. Мъжът е на 32 години. Той също е разпитан. Обяснил, че децата, пътуващи в „Ппежо”-то, го дразнели и затова реагирал остро. Полицаят също подал жалба срещу хлапетата и шофьора им.


Беше като в екшън филм, не вярвах, че това ми се случва, споделя треперейки месеци по-късно Сали. Хлапетата и до днес са в стрес от преживяното. Лично Тодор Гребенаров, тогава шеф на пловдивската полиция, посетил къщите на двете семейства. “Успокои ни и ни предложи помощ от психолог. Уверяваше ни, че няма да остави така нещата, но като гледаме, на побойника ще му се размине”, треперят и днес родителите.

 

Междувременно полицаят побойник Петков се е преместил на работа в Четвърто районно в София. Заради това дисциплинарната проверка в Пловдив не е довършена. Едва на 4 март т. г. Сали и Хакан и родителите им са извикани в София с призовки за снемане на обяснения. “Питаха ни същите неща, както в Пловдив преди пет месеца, сякаш не са си водили тогава записки”, разочарована е от хода на делото майката на Сали - Айтен Селим.

 

От районна прокуратура Пловдив обясниха, че досъдебното производство е пред финал. Полицаят Петков и компанията му от екшъна на пътя ще бъдат обвинени за причинени леки телесни повреди с хулигански подбуди.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5625 |25.03.2014 Психолог: Ежегодно се самоубиват деца, колкото 2 ученически класа . 2| 4962 |23.03.2014 Оперираха пребития мъж в района на НДК, животът му е в опасност . 9| 6134 |22.03.2014 Полицай краде коли в София . 3| 5006 |22.03.2014 Три деца се взривиха, учител се поболя от показен арест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads