Реклама / Ads
17| 9589 |15.09.2012 НОВИНИ

Полицаят Иво Маринов застреля хладнокръвно момиче в Ловеч

.
Служител в охранителната полиция на Пето РПУ в Ловеч Иво Маринов, на 33-години, е прострелял с пет куршума 25-годишната си приятелка, съобщи комисар Георги Иванов - директор на Областна дирекция "Полиция" в Ловеч.
 
Вероятно Маринов е извършил убийство, превъзбуден от разминаване на интересите им. Двамата са се познавали от социалната мрежа и са контактували главно по телефона. Смъртта на жената е настъпила веднага.

Иво Маринов е служител в РПУ-то от 11 години. Той е задържан за 72 часа с обвинение за извършване на умишлено убийство, като при задържането си не е оказал никаква съпротива и е направил самопризнания.

При задържането му е установено, че не е употребил алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

Иво Маринов е изчакал жертвата си да се качи в кола, след което се приближил до автомобила и стрелял пет пъти в нея. Това съобщи на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР комисар Георги Иванов.

По непотвърдена информация жертвата се казва Искра. 25-годишната жена е излизала от нощния клуб заедно с приятели. Тръгнали към колата, с която дошли, и момичето седнало на предната седалка до шофьорското място. Тогава се показал полицаят и хладнокръвно започнал да стреля. След случилото се извършителят се паникьосал и пробвал да избяга с личната си кола.

Искра е подавала на два пъти сигнали до полицията срещу Маринов, но случаят не бил разследван заради ранга му.

Искра живее в ловешкия кв. "Червен бряг". Според нейни близки, тя била скромно и обикновено момиче.

Комисар Георги Иванов обясни, че Иво Маринов е тих, затворен в себе си, нерешителен, което и предизвиква изненада в действията му призори. Той е неконтактен, няма изразени приятели сред колегите си.

Работи в системата на МВР от 11 години. Първоначално е бил катаджия, но е бил преместен в охранителна полиция на т.нар. вътрешни постове. Досега не е имал провинения, заради които да е търпял наказания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 133| 16063 |14.09.2012 Убиец или герой е иконописецът, застрелял крадец? . 21| 6346 |03.07.2012 Застреляха двама-лихвар и гарда му-край Разлог . 51| 10738 |26.05.2012 Софи Маринова отпадна „по традиция” от Евровизия . 35| 9988 |09.04.2012 Арестуван е Петър Маринов, близък до кръга „Октопод”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads