Реклама / Ads
4| 7226 |18.09.2007 НОВИНИ

Полицейски шеф участва в издигане кандидаткмет на ГЕРБ в Неделино

.
Стойко Еленов е кандидаткметът, издигнат от партия ГЕРБ в Неделино, миналата вечер. Бизнесменът, който според запознати, е успял да спечели всички строителни обекти на общината, обещал светло бъдеще за родопския град.
 
Церемонията по номинирането му се състояла в ресторант „Елит", собственост на Емил Костов. Присъствал лично шефът на РПУ в Златоград, комисар Младен Кънев.  Той открито агитирал за ГЕРБ и Бойко Борисов.

Това доста ни смути, защото доскоро Кънев агитираше за НДСВ заради приятелството си с бившия вътрешен министър Георги Петканов, на когото дължи и издигането си в полицейската ерархия, коментираха участници в събитието.

Според други неделенци пък кандидатът на ГЕРБ Еленов бил човек на ДПС, чрез когото Доган искал да превземе и тяхната община. Доскоро районът около Неделино и Златоград бяха считани за български крепости, но от година-две ДПС пробива чрез бизнесмени и местни активисти, на които дава рамо в бизнеса чрез уреждане на апетитни сделки и спечелване на конкурси за различни обекти.

Все още не е известно дали за кмет на Неделино ще се кандидатира бившият градоначалник Стоян Беширов. Бизнесменът е известен с твърдата си позиция срещу ДПС и отстояване на българщината в Родопите. 

Предизвикан коментар:

От действията на комисар Младен Кънев разбираме, че МВР служители се впускат в преки политически ангажименти. Няма лошо, ако това е някаква нова линия на поведение или пък са приети поправки в закона за деполитизацията на МВР и МО. За такива обаче не сме чули. Може пък министър Румен Петков да е дал съгласие негови подчинени да агитират за ГЕРБ и Бойко Борисов. Един вид застраховка: ако Борисов стане след година-две премиер, той пък да си затваря очите, ако други ченгета тръгнат на червените събори на Бузлуджа... Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5830 |29.08.2007 Вътрешен човек замесен в кражбата на полицейски дознания . 1| 5567 |28.07.2007 Либийският премиер: България и Чехия участваха във фонда за заразените със СПИН деца . 0| 4739 |05.03.2007 България участва в редовното заседание на Съвета по общи въпроси и външните отношения на ЕС в Брюксе . 0| 4821 |23.03.2007 Българи участвали в атентатите в Мадрид на 11 март 2004 г.?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads