Реклама / Ads
1| 4569 |11.08.2010 НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на бивш шеф на МВР

.
Тончо Михайлов
Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение срещу бившия директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Тончо Михайлов за незаконно използване на специални разузнавателни средства, съобщиха от пресцентъра.
 

Обвинение е повдигнато и срещу полицейски инспектор Слави Славов, посочват от обвинението.

Досъдебното производство е наблюдавано по разпореждане на главния прокурор. Разследването е водено от Националната следствена служба.

Срещу двамата обвиняеми е взета мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 1000 лева.

Ако обвинението се докаже в съда, Михайлов и колегата му може да отнесат от две до осем години лишаване от свобода.

През септември м.г. Михайлов е освободен от поста директор на ОДМВР – Стара Загора със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Отстраняването му дойде след разкритието, че от 2004 г. Михайлов е монтирал в специална стая в сградата на полицията СРС-та, които се използвали от инспектор Славов за негласно събиране на информация.

Техническото средство и устройствата не били „на въоръжение” в МВР, а били закупени от магазини в Стара Загора и монтирани нерегламентирано от хора, които не са служители на специализираните технически служби към МВР.

Те били използвани най-често, когато в сградата на МВР в Стара Загора били извършвани проверки и ревизии. Проверяващите екипи били настанявани в оборудваната стая, а действията им се наблюдавали пряко от полицейския началник и подчинения му инспектор.

Това продължило до 2 септември 2009 г., когато, по сигнал на комисията, извършваща проверката, във връзка и с предходни сигнали, било разпоредено от вътрешния министър извършване на проверка на незаконно монтирани СРС. При тази проверка били открити монтираните специални технически средства.

Тогава Михайлов и Славов обяснили действията си пред проверяващите с временни указания за дейността на МВР от 1989 г., имащи за предмет създаване на видеотеки на лица от действащия криминален контингент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4926 |10.08.2010 "Килър" с второ обвинение за убийство . 3| 4482 |19.07.2010 Черния получи още едно обвинение . 0| 4874 |01.06.2010 Внесоха обвинението срещу Тошко Добрев . 5| 4930 |28.05.2010 Повдигнаха обвинение срещу Игор Марковски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads