Реклама / Ads
4| 4786 |18.06.2010 НОВИНИ

Е.ОН праща на съд ДКЕВР

.
Решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР)да промени признатите технологични разходи на Е.ОН България Мрежи АД от 18% на 15% е причината, заради която компанията е решила да съди енергийния регулатор.
 

По този повод в разпространено до медиите съобщение  пише, че по предварителни изчисления на компанията, подобно решение на ДКЕВР би се отразило изключително негативно на Е.ОН България Мрежи АД, като в едногодишен аспект компанията може да излезе на загуба. Това би довело до обезценяване на стойността на дружеството, в което българската държава е съакционер (33 %) и който дял държавата обяви намерение да продаде.

Регулаторната комисия оправдава намаляването на признатите технологични разходи с аргумента, че значителните инвестиции, направени от дружествата, са довели до забележимо подобрение на качеството на електроснабдяването. Това е голямо признание от страна на ДКЕВР, която ни критикува преди, че не изпълняваме своите инвестиционни програми.

Намаляването с 3% на признатите технологични разходи от регулаторната комисия би намалило значително наличните средства на компанията. Това ще се отрази негативно на дейността на Е.ОН България Мрежи АД, а именно поддръжка, ремонт и развитие на електроразпределителната мрежа, както и подобряване на качеството на електроснабдяване. Подобно решение за намаляването на средствата на компанията би противоречило и на решението на ДКЕВР за въвеждането на показатели за качество на електроснабдяване, тъй като компанията ще срещне големи трудности да спази определените от регулаторната комисия параметри за качество.

Е.ОН България смята, че такова решение на ДКЕВР представлява нарушение на законодателството и регулаторната методология. Компанията ще заведе дело срещу това несправедливо и неоснователно решение на регулаторната комисия в законно установения срок и ще потърси подкрепа от страна на Европейската комисия, пише в заключение електроразпределителното дружество.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4612 |15.06.2010 ДКЕВР хвана ЕРП-тата в сериозни нарушения . 0| 5787 |04.06.2010 БЛС праща Нанев на прокурор . 28| 5338 |15.05.2010 Първанов праща на съд намаления състав на СЕМ? . 1| 4920 |14.05.2010 Пращат на съд ексшеф на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads