Реклама / Ads
60| 5432 |08.09.2010 НОВИНИ

Предпразнично БСП пак в коалиция с ДПС, свалят Борисов от власт?

.
Партньорите Станишев и Доган
В навечерието на комунистическия празник 9-ти септември БСП символично стартира консултации за сваляне на кабинета на Бойко Борисов. ДПС са отново комбина със Станишев. Синята коалиция отказа на червените общи действия с мотив, че не са алтернатива на сегашното правителство. ГЕРБ им благодари.
 

Провалите на управляващите са много, единствената трудност е коя тема да изберем като основна за първия вот на недоверие към правителството на ГЕРБ. Това е първото правителство, което за толкова кратък период, една година, е заработило основание да бъде свалено заради цялостната си политика, Това обяви лидерът на червените Сергей Станишев, след като БСП и ДПС проведоха първата си консултация днес.

Очевиден е провалът на управляващите в антикризисната политика, здравеопазването е в пълен колапс, критично е положението в духовната сфера, проваля се и социалната политика, българите обедняват, отбеляза Станишев. Той коментира още, че вотът на недоверие трябва да бъде поискан и проведен преди гледането на бюджета.

Според Станишев един вот на недоверие ще покаже кой на какви позиции е. В парламента имало поне две партии, които играят едновременно ролята и на управляващи, и на опозиция, каза бившият премиер и определи това поведение като хамелеонщина. Станишев още веднъж изтъкна, че БСП са отворени за разговори с всички парламентарни групи и депутати, които не подкрепят политиката на правителството.

От ДПС се солидаризираха с доскорошния си пратньор в Тройната коалиция, а като особено голям провал Лютфи Местан посочи политиката в духовната сфера. „Всеки учен в БАН е принуден да бъде 5 дни в доброволен неплатен отпуск", заяви той.

От ДПС също смятат, че вотът на недоверие не бива да се слива с дебата за бюджета. Бюджетната процедура предполага дебат през ноември, отбеляза Христо Бисеров.

Следващата седмица предстои втора консултация между БСП и ДПС за прецизиране на темите за вота на недоверие.
По-рано от Синята коалиция обявиха, че няма да участват в подобни разговори с БСП.

Веднга след това пресцентърът на ГЕРБ разпространи изявление, че партията на Борисов оценява решението на сините.

Това показва, че БСП има ясни противници в дясното, чиято политика коренно се различава от политиките в ляво, заявяват още от централата на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4569 |15.04.2010 Синята коалиция иска извинение от Дянков . 61| 5193 |28.03.2010 Г. Първанов: Импийчмънтът обедини четворната коалиция . 49| 8402 |11.03.2010 РЗС влезе в коалицията "Анти Първанов", ГЕРБ събра мнозинството за импийчмънт . 9| 4918 |10.03.2010 Р. Плевнелиев: Не може да се върви на юруш като при Тройната коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads