Реклама / Ads
0| 4736 |20.05.2020 НОВИНИ

Председателят на БПГА: Не ни притеснява проверката на КЗК. Не ни е първата

.
Проверката на КЗК не ни притеснява. Не ни е за пръв път. И преди офисът на Българската петролна и газова асоциация е бил претърсван. Както преди, така и сега ние ще окажем пълно съдействие на Комисията за защита от конкуренцията. И преди секторът е бил под обстоен анализ и Комисията за защита от конкуренцията не е откривала някакви забранени от Закона за защита на конкуренцията поведения.
 

Това заяви пред БНТ Светослав Бенчев - председател на БПГА.

 

"Пазарът е достатъчно конкурентен. Всеки, който е пътувал както в страната, дори и в рамките на самия град, може да забележи, че цените са различни. Те са различни в кварталите на София, те са различни между София, Троян и Ловеч например. Така че аз смятам, че тези цени се формират на конкурентен, географски принцип, в зависимост от това кой, как зарежда тези бензиностанции. В този смисъл цените са доста различни", отсече той.

 

Припомняме, че по-рано днес КЗК запечата офисите на петролната асоциация, въпреки че те бяха заключени. При посещението на проверяващия екип е установено, че офисът е заключен и недостъпен. Опитите на проверяващия екип да се свържат и по телефона също се оказали неуспешни и офисът е бил запечатан.

 

За последните десет години това е трета проверка на пазара на горива. До този момент Антимонополната комисия не открива картел нито злоупотреба с монопол, на два пъти отправя предписания към най-големите вериги бензиностанции, които трябваше да коригират условията си за продажба на горива на дребно. За последен път КЗК се произнесе през 2016 г., тогава липсва решение, а има само предписание.

 

Освен всичко, новината за изненадващата проверка идва дни, след като държавата обяви намерението си да излезе на пазара и да създаде Държавна петролна компания и верига от бенциностанции. Държавата ще има само 100 бензиностанции на фона на 3400 в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 7183 |29.04.2020 Слави Трифонов: Министър-председателят няма план и води държавата към хаос и разруха . 10| 4824 |23.04.2020 Ген. Атанасов: Притесняваме се, че ще има тежки злоупотреби с бюджетни средства . 12| 7501 |23.04.2020 Д-р Георги Тодоров: Председателят на БЛС ми държи сметка защо съм имал мнение за ген. Мутафчийски . 14| 3861 |14.04.2020 Председателят на БЛС: Няма недостиг на лекарства у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads