Реклама / Ads
15| 4415 |12.10.2015 НОВИНИ

Премиерът обеща коледни добавки за пенсионерите

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов обеща коледни надбавки за пенсионерите. Това стана по време на Дискусионна кръгла маса на тема "Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси", организирана от Американската търговска камара в България, предаде агенция "Фокус".
 

 

"Контрабандата генерираше най-голямата корупция. От началото на годината досега благодарение на звената, които направихме - 17 пъти се вдигнаха приходите. Тези пари са текли години наред - 2,3 млрд. повече сме събрали в бюджета от началото на годината. Представяте ли си какво е загубила държавата? Когато им се обединиха системите, вече няма как да шикалкавят", заяви Борисов.

 

"И на нас ни хареса, защото дадохме 100 млн. повече на пенсионерите, планираме за Коледа и нова година пак да го направим. 106 млн. на тютюнопроизводителите, 20 млн. на учителите, 50 млн. за животновъди, 100 млн. за магистралите. Всичко това е от тези приходи", добави Борисов.

 

"Скоро в енергетиката ще чуете, така, както и в други места. Няма хубава и лоша корупция. За всички един аршин - който е сгрешил, ще си понесе отговорност. Имаме и волята, и желанието, а това ще доведе много повече инвеститори в България", каза още министър-председателят.

 

"От малкото страни сме, които не се изкушават да вдигат данък ДДС, което дава абсолютно прогнозируема бизнес, финансова и икономическа среда в нашата страна. Дългът ни е нисък, бюджетът е около 2 % дефицит", заяви премиерът. Той посочи, че САЩ може да се поучи от финансовия министър Владислав Горанов.

 

"Ако ние направим такъв дълг като вашия, днешното мероприятие няма да го има. Дисциплинирани сме във финансово отношение. С МВР прокуратурата и ДАНС полагаме усилия не само да спираме контрабандата, но и да съберем максимални приходи, които да отидат в общ живот, за приоритетите - образование, спорт, култура", отбеляза премиерът Борисов. Той припомни, че са направени много университети и инфраструктура.

 

 

Сделката "Уестингхаус" не е за 1-2 млн. лева. Говорим за 700-800 млн. лева при една система с 4 млрд. и 300 млн. лева дълг в България. Ако можете да ми помогнете, веднага го направете. Финансовия министър не иска да гарантира, каза премиерът Бойко Борисов.

 

"При 4 млрд. 300 млн. пасив, отиваме на огромен дефицит. Не трябва да гледате само вашата страна, гледайте и моя проблем. Това отива на електромера на всеки българин гражданин, когато не сме достатъчно прозрачни и точни възникват съмнение. Няма хубава корупция, хубави нарушения", заяви Борисов.

 

"Дадох пример към колко компании се съдя, защото са приложили непрозрачен начин на бизнес в България. С вас говоря като партньори и като приятели. Ние сме заедно, но не може да сме заедно само когато обядваме, а и когато има проблем", подчерта Борисов.

 

"Ние сме едно, ние сме приятели, иначе нямаше да си позволя да говоря по този начин. Признали сме военното крило на "Хизбула" за терористична организация, спираме руски самолети над морето и ако това не са ни партньорите кои ще са?", попита премиерът. Той допълни, че целта на събирането на подобни форуми е да се казват проблемите и да се засилва отборът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4587 |03.10.2015 БСП обеща на шуменци работа и достойни доходи . 6| 4486 |02.10.2015 Миков: Премиерът да направи персонални промени в кабинета заради ВВС . 7| 4394 |25.09.2015 Коледни добавки само за най-бедните . 42| 8740 |25.09.2015 Премиерът: Има ли запис за "лош материал", отивам си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads