Реклама / Ads
66| 7598 |01.10.2012 НОВИНИ

Премиерът: Съпругата на Станишев се погрижи за медиите, внимавайте

.
Бойко Борисов
Как са събрали подписите, за всички стана ясно. Както си плащат за избори Станишевите хора, така си плащат и за референдум, смята премиерът.
 
Референдумът за АЕЦ "Белене” трябва да се проведе максимално бързо и дебатът да е в парламента веднага, обяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново. Премиерът посочи, че още не е провел разговор по темата с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, но заяви, че преговорите за АЕЦ „Белене” трябва веднага да бъдат спрени.

Бойко Борисов съобщи, че са отчетени над 500 000 гласа за провеждане на референдум. Как са ги събрали, за всички стана ясно. По този начин той намекна за десетките починали хора, които фигурирали в списъците. Както си плащат за избори Станишевите хора, така си плащат и за референдум. Имат много пари – плащат”, заяви премиерът.

При дебатите за референдума трябва да бъдат ясно разписани въпроси – откъде ще се вземат 22 млрд. лева, колко след това ще струва токът, как ще се транспортира той по електропреносната мрежа, къде ще се носи отработеното ядрено гориво, каза премиерът.

Ще обременим хората с много експертни въпроси. Ще е важно тогава българинът много внимателно да си направи сметката, когато си дава гласа „за” или „против”. Вярно е, че съпругата на Станишев положи огромни усилия към вас, медиите и много успешно го направи, разбира се, но вчера вие изпуснахте няколко думи, които Станишев каза на аерогарата. Той каза, че към него време, когато е трябвало да подпише за АЕЦ „Белене”, той е искал да запази интересите на България и затова не е подписал, друг е въпросът какво се е променило през това време, за да ги подпиша аз. Защо той не ги е подписал тогава и чии интереси е защитил? Да приемем, че е искал да защити българските интереси и не го е подписал. Защо – било е скъпо, било е неизгодно, било е в интерес на друга държава. Крайно време е вече да си говорим с истинските имена, каза премиерът.

Когато се говори за монополи или за олигарси, трябва да се кажат имената, настоя той. Нека кажат кога са създадени, от кого и тогава да коментираме. Иначе излизат и хвърлят едни обвинения в публичното пространство към всички. Нека да дефинират какво е олигарх, какво е монопол, кои са тези, защото когато говорят за монопол в горивата трябва да споменат и „Шел” и ОМV и много други фирми, не са само „Лукойл”. Когато им кажат имената, тогава техните юристи ще могат да си заведат дела, а когато излезеш и кажеш е голословно, е просто приказване, обясни Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 8416 |01.10.2012 Н. Нейнски: Станишев е българинът на най-висока политическа позиция . 35| 5239 |29.09.2012 С 91,3% от гласовете Станишев стана лидер на ПЕС . 13| 5405 |29.09.2012 ПЕС избира днес своя лидер, Станишев е единственият възможен . 60| 8954 |27.09.2012 Станишев към Борисов: Престани да лъжеш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads