Реклама / Ads
9| 5120 |12.03.2013 НОВИНИ

Президентът: Три дами ще бъдат вицепремиери на премиера М. Райков

.
Росен Плевнелиев
Марин Райков е служебният премиер и министър на външните работи, обяви президентът Росен Плевнелиев и обясни, че в настоящият момент на страната е необходим дипломат.
 

Служебното правителство ще работи за доверие в институциите за повече прозрачност и граждански контрол, каза държавният глава.

 

Служебното правителство ще бъде отговорно към гражданското общество. Ще служи на хората, а не - на партийни елити. Ще подготви изборите, но няма да участва в тях. Ще насочи усилията си към прозрачност и ефективност на регулаторните органи, каза Плевнелиев.


Пенсиите ще бъдат увеличени, както е планирано от 1 април.

Нека дадем шанс на служебния кабинет и тогава да го съдим. Да докажем, че сме достойни европейци, призова Плевнелиев.

Ще бъде назначен специален заместник-министър към малките и средни предприятия в МИЕТ, каза още президентът Росен Плевнелиев. Нека се обърнем с разбиране и подкрепа към малките и средни предприятия. Служебното правителство трябва да направи необходимото, за да им бъдат изплатени задълженията, каза Плевнелиев. 

Служебното правителство ще подготви законодателни промени за силен и независим регулатор, избран от парламента. Ще започне веднага с обществените съвети, каза Плевнелиев. Държавната администрация в момент на преход винаги намалява активността си, това не трябва да се допуска от служебното правителство, каза Плевнелиев. 

Вицепремиери ще са три жени. Едната ще отговаря за икономиката, втората - за социалните политики, третата - за еврофондовете.

За първи път вътрешният министър също ще е жена, при това генерал. Първо мислех да назнача Владо Пенев за вътрешен министър - доброто ченге от "Под прикритие", с чувство за хумор отбеляза президентът и добави, че ще има и специален министър за електронното правителство.
 

При избора си не съм допускал влияние от никой, отсече Плевнелиев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 6575 |05.03.2013 Президентът: До 13 март - служебен кабинет с три вицета . 49| 6406 |28.02.2013 Росен Плевнелиев: Изборите ще бъдат на 12 май . 25| 5903 |25.02.2013 Президентът: Не коментирам слухове, в понеделник излизам с ясни послания . 30| 6057 |21.02.2013 Президентът: Правителството си тръгва, проблемите остават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads