Реклама / Ads
43| 13407 |03.03.2021 НОВИНИ

Проф. Илчев за Караянчева: Боже Господи, какви нищожества просто стоят начело на българската държава!

.
Бившият ректор на Софийският университет проф. Иван Илчев спонтанно коментира в ефир включването на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в ефир по Националната телевизия.
 

“Боже Господи, какви нищожества просто стоят начело на българската държава!”, каза професорът в момент, в който микрофонът му в студиото още не бе изключен от апаратната.

 

Професорът по история бе гост на празничното студио по БНТ в деня на националния празник Трети март, в което той коментираше чувството за свобода у всеки един човек и отхвърлянето на общоприети авторитети. Водещата на предаването прекъсна думите му, за да включи пряко от връх Шипка речта на Цвета Караянчева.

 

"В България Трети март е отбелязван и когато България е във война с Русия - през Първата световна война. Така че може да говорим за едно признание. Паметникът на Шипка е построен само няколко години след тази война.

 

Ние наистина хванахме последния влак. След нас под османско робство остава Армения, а така също и част от Гърция, посочи той пред БНТ.

 

В Сърбия и Гърция свободата се получава след въстание. Но няма балкански народ, който сам да се е осовободил, категоричен бе професорът.

 

В опълчението на Шипка има много българия от Македония. Такива е нямало нито в гръцката, нито в сръбската армия.

 

Много хора са свободни, но не не знаят какво да правят със свободата си. Трябва да си вътрешно свободен, да не се съобразяваш с авторитетите, каза още професорът.

 

Благодарността се изтрива във времето. Не може непрекъснато да си благодарен. Но никой от руси и украинци не биха се озовали на Балканите, ако България сама не бе започнала освобождението си, каза още той.

 

Трибагреникът трябва да е в сърцето, не на балконите, заяви проф. Илчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4016 |02.03.2021 Проф. Леандър Литов: 7 месеца не сме получавали финансиране за лекарството ни срещу COVID . 1| 3180 |02.03.2021 Проф. Балтов: Зелени коридори няма, защото стартира ваксинацията на СИК и РИК . 9| 3670 |28.02.2021 Проф. Бобева: Бизнесът се справи, въпреки кризата и символичните помощи . 24| 7624 |27.02.2021 Проф. Михайлов: Качествата на руската ваксина са много добри, според най-голямото медицинско списание в света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads