Реклама / Ads
27| 12941 |30.05.2020 НОВИНИ

Ето бележката с имената и сумите, сред тях са Г. Гергов, ген. Гоцев и други известни лица

.
Копие на списъкът с имена на популярни личности и и суми към всяко от тях Източник: Прокуратура
Специализираната прокуратура публикува снимка на бележка, иззета от дома на обвиняем по делото за боклука. На първо място личи името на Г. Гергов. По-надолу се виждат и други известни личности.
 

Списъкът е намерен при претърсване на дома на един от задържаните при акцията, при която в ареста се оказа и зам.-министъра на околната среда Красимир Живков. " Предвид високия обществен и медиен интерес и след разрешение на наблюдаващите прокурори, съгласно чл. 198 от НПК, публикуваме част от иззето веществено доказателство по досъдебно производство.

 

В хода на извършените действия по разследване в жилището на обвиняемия А.Б. беше намерена и иззета цветна снимка, на гърба на която с ръкописен текст са изписаните имена, които съответстват на имената на публично известни личности в обществото. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери", съобщават от прокуратурата. Зад тези инициали по всяка вероятност стои Атанас Бобоков.

 

 В хода на разследването информацията ще бъде проверена и по преценка на наблюдаващите прокурори лицата ще бъдат разпитани в качеството на свидетели, допълват от прокуратурата. 

 

Списъкът започва с отбелязания факт, че трима "са зад граница", четирима бандити са "убити" и десет от тях да в чужбина. Отделно от това се виждат цитирани банки.

 

В този списък има три имена, които са зачеркнати. Две от тях са на хора, които са попадали в криминалните хроники. Това са представителят на СИК Стоил Славов, убит след взрив в асансьор през 2004 г. и пернишкия бизнесмен Людмил Стойков, съден и оправдан за пране на пари по програма САПАРД и сочен за мастит спонсор на президента Георги Първанов.

 

Другият задраскан е Игнат Канев - милиардер от Русе. Натрупал е огромно богатство в Канада. Той е строителен предприемач. Русенeц разказа,че в момента той е най-големият дарител и меценат в града. Ангажира се с мащабни проекти, свързани  образованието  в града. До този момент репутацията ме у безупречна и присъствието му в този списък е изненадващо.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3933 |14.01.2020 Още не знаят имената на жертвите от взрива във Варна . 8| 4861 |23.09.2019 Смяна на имената обърка кой е починалият боксьор в Албания . 0| 4187 |04.08.2019 Медийната платформа Facebook ще промени имената на Instagram и WhatsApp

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads