Реклама / Ads
12| 5652 |28.11.2013 НОВИНИ

П. Прошков: БСП не може да води мъжки разговори с ДПС

.
Прошко Прошков Източник: Булфото
В сегашният вариант на Бюджет 2014 г. има два варианта за излишъци. Необходими са реформи в образованието и здравеопазването. Те са жизненоважни.
 

Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ проф. Кръстьо Петков.

Аз съм общинар и за мен най-важното е действията на правителството спрямо общините, коментира другият гост в студиото - Прошко Прошков от Реформаторския блок. Виждал съм опашките от кметове, които чакат на колене пред Министерски съвет. Трябва механизъм, който да ограничи централизирането на властта. Необходима е децентрализация на общинската власт.

Този, който назначи и Пеевски, ще разпредели заделените извън бюджета 1,5 млрд. лева, заяви Прошко Прошков. Със старта си това правителство показа, че имат силни зависимости - това буди притеснения как ще се разпределят парите. Не бива да се вливат пари в нереформирана система, обяви Прошков.

В Министерство на инвестиционното проектиране 11 души ще одобряват проектите, това е административното безумие, което ще създаде проблеми. Бюджетът дава признание за къс управленски хоризонт, отбеляза той.

Бюджетът е по-социален от предишните четири, смята проф. Петков. Аз обаче имам съмнения относно данъчните приоритети на този бюджет. Плоският данък трябва да бъде премахнат, за което са необходими преговори с ДПС. Плоският данък обслужва олигархията. И Доган, и Местан трябва да кажат защо са „за" най-свирепия в света плосък данък. Вече има икономически доказателства, че той нанесе щети. Има отказ от правителството от това, което пое като обещание, подчерта проф. Кръстьо Петков.

БСП не е в състояние да води мъжки разговор с ДПС, коментира Прошков. Правителството налива едни пари и социални придобивки в нереформирани структури. Това е все едно да наливаш от пусто в празно. Реформите са много необходими, за да се подобри инвестиционният климат в страната, заяви Прошков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5815 |26.11.2013 Шефката на НЗОК: Това е единственият възможен бюджет на касата . 38| 6402 |24.11.2013 Дончев: Орешарски може да спечели само „Сървайвър" . 22| 5759 |18.11.2013 Дикме: Мостът, който можеше да свърже ГЕРБ и ДПС, е разрушен . 2| 6233 |16.11.2013 Бомбички и полиция съпроводиха сините и червените до стадиона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads