Реклама / Ads
13| 5986 |07.04.2008 НОВИНИ

Простреляха в главата „писателя на мутрите”

.
Георги Стоев, автор на книги и статии за силовите групировки, е прострелян в главата близо до хотел „Плиска” в София, съобщиха от МВР. Сигналът, че ранен мъж на средна възраст е припаднал, е подаден малко преди 13 ч.
 

Очевидци разказаха, че човекът е качен на носилка и откаран с линейка, а състоянието му според лекарите е крайно тежко. Медицинският екип е бинтовал главата му и го е включил на системи, преди да го закара в шокова зала на „Пирогов". Това съобщи първа агенция "Фокус". 

Очевидно е стреляно с пистолет със заглушител. Чакащите на спирката обясняваха, че не са чули нито изстрел, нито някакъв подобен шум.  

На мястото са пристигнали веднага полицаи от Първо районно, което се намира на стотина метра от мястото на покушението. Тя е отцепила района с полицейска лента - пътеката, която води към хотел „Плиска" и част от локалното платно на бул. „Цариградско шосе" в посока центъра. Има и следователи, които оглеждат района и разпитват свидетели, прави се и оглед.

До момента няма данни за извършителите. Очевидно е обаче, че те са знели, че Георги Стоев ще бъде в района и са го причакали там.

Стоев е имал среща с приятели, твърдят запознати с първите часове на започналото разследване. Той дори може би се е видял с един от тях и след това е бил прострелян.  

Георги Стоев е автор е на книгите ВИС, ВИС-2 и СИК. "СИК- книга първа" и "СИК-книга втора". В тях Стоев описва в реалити стил живота на борческите групировки, както и възхода и падението на борческите босове. В някои от книгите си той отправя директни обвинения за организиране на атентати, за участие в трафик на наркотици, за връзки на политическите среди с подземния свят на България. Стоев е на 36 години. Книгите си той пише от първо лице, като обяснява, че сам е работил за лидери на ъндърграунда, но вече е скъсал с тях. Името му нашумя покрай скандала с издаването на продължение на книгите на писателя Христо Калчев. Стоев дори твърди, че лично той е давал материал на Калчев за книгите му.

Георги Стоев се превърна и в източник на информация за някои от централните медии в България. От него те черпеха информация за случващото се в подземния свят. Журналисти дори направиха разследвания по теми и информация на Стоев.

Не желая да коментирам. Два атентата за 16 часа, единия в центъра на София, пред очите на десетки хора. Става дума за "сива полиитка", която е най-страшна за държавата ни. Същата тази държава обаче сякаш не се нуждае от хора, които искат да работят за нея, заяви за Frognews.bg шефът на синята парламентарна група Йордан  Бакалов. Стоев повтаряше, че знае за поръчани убийствa, знае поръчителите, че е контактувал с хора от МВР и иска да свидетелства в прокуратурата. Какво направи главния прокурор в тази връзка? Нищо! След двата атентата вече на всички е ясно, че няма защита за никой. Държавата просто се проваля или по-точно - провалят я, допълни Бакалов. Аз обаче няма да говоря повече, защото каквото и да се каже за слабости в МВР или за министъра, излизат президента и премиера и го защитават, сякаш той е над държавата. Това демотивира хората, категоричен е депутатът. 

Девет десети от депутатите на ДПС са наясно с това, което се случва в МВР и държавата в момента. Двете покушения са само плод на случващото се. В крайна сметка решението да си взема Станишев, но нещата не са добри, това сподели активист от паритята на Доган, който не пожела да бъде съобщено името му. Според него обаче отговорност за ситуацията в голяма степен носи и президентът Първанов.

Денонощието още не е изтекло, така че не се знае още какви черни изненади може да ни поднесе. Жалко, че у нас продължават да се случват неща, срещу които уж цялото МВР се борело, бе мнението и на депутат от БСП. 

По повод атентатите Цвятко Цветков, експерт по сигурността и член на ръководството на БСП заяви пред Frognews.bg: "Това, което се случи е много сериозно предизвикателство пред властта. Посред бял ден се стреля до Плиска, а снощи е убит шеф на твърде известна фирма в твърде известна област като енергетиката. това предизвиква важни въпроси: 1. Стоев написа сензационни неща и няколко пъти поиска да бъде разпитан от прокуратурата. Защо не стана това? 2. Елементарна практика е, службите да го вземат на разработка и да проверят дали нещата, които казва и написа са истина. Защо и това не е напарвено? 3. Това е още един важен щрих от оценката на работата на вътрешния министър. Това се случва пред очите ни, а отсреща е оценката на президента в защита на Румен Петков.  Премиерът Станишев е в много сложна ситуация: или ще се еманципира или ще загуби политически ресурс. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5149 |28.01.2008 Починаха архиепископът на Атина и главата на мормоните в САЩ . 5| 5504 |14.12.2007 Вретенаров си посипва главата с пепел, Борисов очаква прокуратурата да се активира . 2| 7750 |29.11.2007 Простреляха мъж на "Стамболийски", анархия на булеварда . 6| 5077 |19.10.2007 Политици умуват "ще бъде ли изядена главата" на кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads