Реклама / Ads
20| 4626 |16.04.2011 НОВИНИ

Протести, автопоходи, блокади в цялата страна

.
Блокади на основните кръстовища в градовете, както и автопоходи по булеварди и централни улици ще има днес в 32 града в цялата страна. Причината - третият пореден протест против високите цени на горивата. Той започва в 13 ч в цялата страна и се организира от граждански съюз “Сила”. Очаквало се около 150 000 души да се включат в шествията.
 

Гражданите трябва да бъдат внимателни, когато се придвижват с автомобилите си. И да се въоръжат с търпение, ако пътуват през уикенда, вероятно ще бъдат блокарани входно-изходните пунктове.

В София протестиращите ще се събират в 13 ч пред храм-паметника “Св. Александър Невски”. Митингът ще е до 18 ч. Днес шествие на “Сила” в София няма да има. Но по същото време ще има две други. В 12 ч от Народния театър ще тръгне това на потребителите на телекомуникационни услуги. Митингът им ще приключи в 15 ч пред НДК. От 11 ч от бул. “Дондуков” ще започне протестен митинг на Обединени сдружения на пенсионерите. Шествието им ще мине покрай сградата на социалното министерство ще спре пред здравното на пл. “Св. Неделя”.

В Пловдив пешеходците, които ще протестират против цените на горивата, ще се събират в 12 ч пред общината. Там ще им бъде обявен маршрутът. А участниците в автошествието ще се чакат до паркинга на пожарната в район “Тракия”.

Очакванията са 250 транспортни фирми да се включат в протеста. Във Варна протестиращите ще се съберат на полигона до спирка “Почивка” и ще поемат после в посока магистралата по пътя за София.

Автопоходи ще има още в Шумен, Търговище, Велико Търново, Плевен, Враца, Монтана, Габрово, Хасково, Перник, Пазарджик, Димитровград, Русе, Свищов и други.

От Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) съобщиха, че глобяват фирмите “Петрол” и “Литекс” с по 12 000 лв., тъй като не предоставят данни за цените на горивата, които продават. КЗК прави проучване за картелно споразумение на пазара на горивата.(Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4983 |09.04.2011 Код "жълто" в цялата страна . 30| 11146 |02.04.2011 Борисов прогнозира: Пловдив – бизнес-център на страната . 16| 5748 |13.03.2011 Мими Виткова: БСП не е намерила своето място в живота на страната . 12| 6782 |11.03.2011 Ужасът е за Япония, ние сме от другата страна на Земята

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads