Реклама / Ads
19| 13305 |14.12.2014 НОВИНИ

Проверяват имоти на Пеевски, като на руски медиен бос

.
Михаил Лесин пуши пура
Сигнал в ДАНС и прокуратурата за проверка на имотите на депутата Делян Пеевски от ДПС подават народни представители от две парламентарни групи. Това заявиха самите те пред Фрог нюз. Ще отправят и питане дали Пеевски е разпитан до момента от прокуратурата по дело №92, известно като делото срещу КТБ.
 
Не е известно досега депутатът да е дал показания, а всъщност е бил дълго време близък със собственика на банката Цветан Василев, а фирми, близки до него са държали около 250 млн лв в КТБ, които са били изтеглени дни преди атаката срещу банката в началото на юни. Сигналът ще бъде попаден следващата седмица.

В него депутатите ще приложат медийни публикации, в които се описват 98 луксозни жилищни имота в имотните регистри и свързаните фирми на семейството на Делян Пеевски. Основната част са в София, но има и други в Стария Пловдив, Несебър, Велинград и Ковачевица. Според народните избраници прокературата и Държавната агенция "Национална сигрност" би трябвало отдавна да са се самозезирали по материалите от медиите, каквото право те имат по закон, но това не е направено. 

Делян Пеевски пие вода...

 

Повод за действията на народните представители е съобщения в американски и руски медии за започнала проверка на Прокуратурата в САЩ на имотите на шефа на руската компания "Газпром Медиа" Михаил Лесин. В разследването се е включил и криминалният отдел на ФБР. Акцията е в резултат на сигнал, подаден от сенатор Роджър Уикер. Главният прокурор на САЩ Ерик Холдер е благодарил на сенатор Уикер за подадената информация.

Писмото на прокуратурата в САЩ, с което тя благодари за подадения сигнал.

 

Самият Лесин пък обявил тези дни, че е зает с писане на Етичен кодекс за руските журналисти (и у нас точно такива като Лесин пишат етични кодекси...) и най-вече за общуването в Туитър. Той бил изненадан, че американските правоохранителни органи го разследват за корупция и пране на пари. Те (прокуратурата и ФБР) обаче са взели съвсем насериозно сигналите срещу Лесин.

Удивително е как известният поддръжник на президента Путин, в битността си на държавен служител, е придобил такова богатство, че да си поволи имоти в района на Лос Анжелис, Килифорния, САЩ на стойност 28 млн долара, чудят се американски журналисти.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6188 |09.12.2014 Проверяват Чeналова и за делото "Соло" и оправданието на убиец . 17| 11851 |22.11.2014 Илия Павлов, Емил Кюлев и Маджо молили за имоти, Йорданов ги отрязал . 1| 4606 |20.11.2014 Отчуждават скоростно имоти за магистрали . 18| 4715 |13.11.2014 Царят пред фалит. Губи имоти за 20 млн. лв., взел 5 млн. лв. от сеч

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads