Реклама / Ads
23| 6750 |12.12.2015 НОВИНИ

Пускат футболни ултраси срещу протестите

.
Футболни ултраси ще провокират протестиращите, които настояват за радикална реформа в съдебната система. Решението е взето след няколко тайни срещи в х-л "Берлин" в столичния кв. "Бояна". На сбирките са присъствали двама висши прокурори, висш съдия и депутати от ДПС, министър от кабинета, спортни ръководители от ФК "Левски", шефове от пеевски медии.
 
За действията по торпилиране на протестиращите са уведомени премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров. Доминиращ и организатор на среднощните съвещания бил депутатът от ДПС Делян Пеевски. Това съобщиха за Фрог нюз източници от парламента. Информацията обаче не е потвърдена, тъй като повечето политици, към които се обърнахме за коментар отказаха такъв с аргумента, че за подобно нещо "хвърчат глави". Хора от персонала на х-л "Берлин" обаче споделиха, че през изминалото денонощие там са паркирали луксозни автомобили, някои от които на НСО.

Решено било на водачите на агитките да се дадат пари, за да мотивират улсрасите. Най-много се разчита на ядрото от фенове от клуба "София Запад". Те са известни със своята агресивност и бруталност. Сред феновете на "Левски" обаче има разцепление, защото повечето от тях не приемат подставени лица на Пеевски и Бойко Борисов да контролират "отбора на народа". Дори някои от тях предлагали да се включат в протестите срещу олигархията и мафията във властта и съдебната система.

Медиите на Пеевски пък са получили указания да атакуват с всевъзможни обвинения председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и подкрепящите го съдии и адвокати. Протестиращите да бъдат обвинявани , че са метежници и превратаджии, които нарушават законите на страната. В същото време масирано се тиражират раздути информации за колосални успехи на управлението и повешаване благосъстоянието на народа.

Засега не е ясно каква роля ще играе МВР и службите в потушаването на протестите и дискредитацията на водачи и активисти.

Участници в протестите са информирали посолства на страни от ЕС, както и това на САЩ в София за вероятността от кървави сблъсъци и въвеждане на извънредно положение от кабинета, което те определят като "полицейска хунта". Помолили са чуждите дипломати да се намесят в защита на демокрацията в България.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4277 |11.11.2015 Отпускат 3,5 млн. лв. на МВР за техника . 1| 4621 |05.11.2015 Пускат топлото на Младост, Дървеница и Мусангеница . 4| 4265 |04.11.2015 Забраниха на ченгетата да напускат РПУ-та след 17, 30 ч. до второ нареждане . 101| 25071 |02.11.2015 Фрог научи: МВР-шефове и ченгета панически напускат системата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads