Реклама / Ads
5| 5304 |25.05.2010 НОВИНИ

Пуснаха Борислав Гуцанов вкъщи, съди държавата

.
Борислав Гуцанов
Състав на Варненския апелативен съд промени мярката за неотклонение на бившият председател на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов.
 
Съдът позволи на обвинения да се лекува в къщи, въпреки че преди няколко дни е направена медицинска експертиза, чието заключение показва, че Гуцанов не страда от тежко заболяване и може да търпи мярката си „задържане под стража”.

Жалба, от името на Борислав и Моника Гуцанови, е внесена тези дни в Съда за правата на човека в Страсбург, съобщава БГНЕС. Основната юридическа теза е, че тези действия са допустими в крайни или неотложни случаи, а при този казус са извършени безпричинно и целят най-вече пропаганда и злепоставяне на бившия шеф на Общинския съвет във Варна. Адвокат Екимджиев, защитник на Гуцанов  заяви, че абсолютно недопустимо е маскирани и тежко въоръжени да нахлуят при децата и майка им с насочени срещу тях оръжия.

В жалбата освен това са описани и нарушения при разглеждането на първите две мерки за неотклонение на Борислав Гуцанов – съответно на първа и на втора инстанция. Нито Варненският окръжен съд, а след това и Варненският апелативен съд не е разгледал абсолютно всички аргументи на защитата, както и не е взел под внимание това, че лидера на БСП е с чисто съдебно минало и е с обществено значима длъжност във Варна. В жалбата се протестира и срещу начина на събирането на специалните разузнавателни средства по делото, както и тяхното съдържание. Процедура в Съда за правата на човека може да продължи 5 – 6 години, каза още адвокат Екимджиев.

Frognews.bg
припомня, че Борислав Гуцанов, заедно с бизнесмена Даниел Славов, прокуристът на "Градски транспорт" Пенчо Пенчев и главният счетоводител на общинската фирма Йоана Кръстева бяха арестувани на 31 март при операция "Медузи". В началото на април последните двама бяха пуснати под "домашен арест". По случая се издирва и пети човек – холандецът Андрианус Дингян.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4469 |18.05.2010 Борислав Гуцанов остава зад решетките . 9| 5046 |16.05.2010 РЗС изслушва премиера за банкрута в държавата . 16| 5500 |12.05.2010 През 2050-та - българите екзотика в държавата си . 7| 5049 |28.04.2010 Държавата в отпуск - чистим дни до декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads