Реклама / Ads
28| 5557 |10.06.2013 НОВИНИ

Работодатели и Орешарски се разделиха с умерен оптимизъм

.
Пламен Орешарски
Бизнесът е за облекчаване на разрешителните режими и премахване на повечето от тях. Изразено било намерение да се рестартира Съветът за икономически растеж.
 

Ужасяващ е фактът, че има 1200 всякакви разрешителни режими, които тормозят създаването на устойчиви и високо работни места. Ако ние не просто направим анализ на тези режими, а премахнем повечето от тях, това ще промени държавата и ще промени нейната роля на всеки един от хората, заяви пред журналисти Сашо Дончев от Българската стопанска камара след среща с министър-председателя Пламен Орешарски, предаде „Фокус”.

Дончев отбеляза, че самият факт, че още на първата среща работодателите са били поканени при премиера, означава нещо. „С умерен оптимизъм приключихме срещата, тъй като нещата, които искахме да постигнем, бяха по-лесни може би преди 20 години. Днес на предприемачите не се вярва толкова”, коментира още Дончев.

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, отбеляза, че в консултациите с премиера, е била засегната и темата за включването на програмите с електронното правителство, както и проектобюджетът за следващата година. „Редица режими са съпроводени със съответните такси, което трябва да се промени”, отбеляза Велев и посочи, че АИКБ са доволни от постигнатото на днешната среща. „Доволни сме и от намерение да се рестартира Съветът за икономически растеж, тъй като това е добро място за диалог между държавата и бизнеса”, посочи още Васил Велев. 

Огнян Донев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалистите в България, заяви: „Ще видим дали тази воля, която беше демонстрирана от страна на правителството, ще бъде факт”. 
„Ако се премахнат утежненията за бизнеса, ще се инвестира, ще се създават допълнителни работни места и ще се подобри положението на българския народ”, коментира още Донев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5381 |09.06.2013 Кристалина към Орешарски: Разчитайте на подкрепа от европейските институции . 26| 5361 |08.06.2013 Орешарски: Малко трябва да смекчим забраната за пушене . 66| 5982 |07.06.2013 Нейнски: Орешарски знае най-добре, че България е била по-зле . 4| 4822 |07.06.2013 Орешарски ще отговаря на "Атака" за полетите на „Авиоотряд 28"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads