Реклама / Ads
13| 2514 |14.04.2024 НОВИНИ

Радан Кънев: Деградира формирането на кадрите в системата на МВР и на прокуратурата

.
Радан Кънев
"Имаме изключително много да градим, включително хора. Деградира формирането на кадрите в българската система на МВР и на прокуратурата", посочи евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев, повдигайки една много важна тема - дали реформа в службите и прокуратурата сама по себе си би била достатъчна, или заедно с реформата е нужно още нещо - тотален реподбор на кадрите и замяната им с такива с доказан интегретит.
 

"Службите, на които плащаме, за да обезпечават нашата сигурност, изглеждат много добре подготвени да работят като агенции за черен пиар преди изборите. Те събират компромати на заготовка и чакат избори", каза евродепутатът в предаването "120 минути".





"Какво правим със сигурността си в ситуация, в която дори правителство не може да създадем? Ние сме много уязвима държава, гранична държава", попита той.

 

"Тема номер 1 са не само атаките в Израел, а и общата сигурност. Това е допълнителен елемент на това, което се случва. Ситуацията в света е непрегната". 

 

"За мен големият проблем и, че в българския сектор сигурност и в прокуратурата не изглежда да има здраво, за което да се хванеш. Ние имаме изключително много да градим, включително хора. Деградира формирането на кадрите в българската система на МВР и на прокуратурата", каза той.

 

По повод компаорматните атаки срещу ПП-ДБ, той заяви:


"Това е изтекло или от самата прокуратура, или от службите с политическа цел. Те се занимават с политически пиар. Всичко това не е част от разследване, а от компроматна кампания. Ясно е, че това всичко е срещу ПП-ДБ и ние сме свикнали. Сигурен съм, че нашите привърженици, но не само - също и хората, които искат обществото да се развива, започнат да разбират, че това е атака срещу тях самите. Това е атака срещу гражданите, които искат да живеят добър европейски живот".


"Ако службите работят като компроматна агенция, те няма как да работят служби. Ако прокуратурата работи компроматна агенция, тя няма как да работи прокуратура", категоричен е Кънев.





"Задачата, която стои пред нас е да изградим несъществуващата правова държава у нас", заяви той.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 3676 |14.04.2024 "Поставя България в особена светлина". Защо Радев бяга от среща със Зеленски? . 2| 2559 |14.04.2024 Пет години след пожара: Катедралата "Нотр Дам" е пред отваряне . 20| 2501 |14.04.2024 Надежда Йорданова: С какви мотиви министър Гвоздейков е назначен за координатор на предизборния правителствен щаб? . 7| 2437 |14.04.2024 Мохамед Халаф: Всичко е приключено. Още снощи Иран казаха, че няма да има повече атаки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads