Реклама / Ads
8| 2533 |18.02.2024 НОВИНИ

Радан Кънев: Навални е жертва на политическо убийство на режима в Кремъл

.
Евродепутатът Радан Кънев Източник: Стопкадър: Нова телевизия
"Навални е жертва на политическо убийство на режима на Владимир Путин." Това заяви в ефира на Нова телевизия евродепутатът Радан Кънев. По думите му случилото е разбило мита, че може да има някакво сътрудничество между западния свят и авторитарния режим в Русия.
 

"Режимът в Кремъл не крие преклонението си към Сталин и всичко логично премина към политическото убийство на Навални. Естествено е, че няма значение дали ще приемем или не изборите в Русия. Когато сме изправени пред едноличен тоталитарен режим на Путин, сме свидетели на широкото приемане на този режим в самото руско общество. Не мисля, че човек с демократично разбиране може да прогнозира руските обществени движения. Всичко е възможно в Русия, всичко може да се случи там. Навални не беше политик от типа на покойния Борис Немцов, той беше човек, който всеки руснак познаваше. Със сигурност в Русия има едно дълбоко несъгласие", смята Кънев.

 

Във връзка с убийството на Нотариуса, евродепутатът каза, че за наличието на мрежи в съдебната система като тази на Мартин Божанов има публикации от много отдавна.





"Те са най-често в средите на адвокатите и съдиите. Тези мрежи на практика са организирани престъпни групи, които водят до решаването на дела по определен начин", допълни политикът. Според него такава мафия не може да съществува без политически чадър.

 

Евродепутатът коментира и темата за съдебната реформа. По думите му ситуацията у нас е била такава, че промените в Конституцията не е могло да се осъществят без гласовете на ДПС. Кънев изтъкна, че съдебната реформа е напълно истинска. "Борим се за нея от 2012 г. Това е политически успех за ДБ", категоричен бе той.





По отношение на евроизборите Кънев изрази надежда, че ПП-ДБ ще се явят с общи листи.

 

По темата за ротацията евродепутатът сподели, че това е елемент от една тежка договорка. По думите му ПП-ДБ търпи големи щети за това. Договорката е била направена, за да има България период на стабилност и икономическо развитие, уточни той. Според него няма значение кой ще оглави МВнР след ротацията. Ако все пак ротация няма, това не означава, че отиваме на избори, уточни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2475 |18.02.2024 Проф. Пламен Митев: 18 февруари е по-вярната дата за отбелязване на гибелта на Васил Левски . 9| 3099 |18.02.2024 Стоян Михалев, ПП-ДБ: Руският културен център е пропагандно гнездо и развива шпионска дейност . 15| 2599 |18.02.2024 Близките на Навални продължават да издирват тялото му . 10| 2437 |18.02.2024 Иво Христов: Рискът от разпад на ЕС е реален

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads