Реклама / Ads
2| 5036 |03.04.2014 НОВИНИ

Радева: По-добре коалиции преди, а не след изборите

.
Мира Радева
Не смятам, че коалициите са безсилие, това е нормална политическа практика. Хубаво е, когато те се случват преди избори, а не след това. Тогава на партиите често им се налага да се строят мостове, които преди избори са били разрушени.
 

Това коментира социологът Мира Радева в предаването „Дневен ред” по TV7.

Хората казват: „Искаме нашите политици да се обединят, за да решават проблемите.”
Коалициите са опит именно за това. За съжаление обаче коалиции често се правят единствено с цел да се прескочи бариерата, само и само, за да се закачиш на парламентарния влак. Основната трагедия през последните 25 години е липсата на отговорност, а тя не може да се носи колективно, каза Радева.

Партиите се страхуват най-много от това да излъчат професионалисти с доказани качества, защото тези хора няма да бъдат послушковци, които да гласуват под строй, а ще представляват силна опозиция понякога и на самите партии, които са ги излъчили.

ГЕРБ, БСП и ДПС са единствените сигурни партии, които ще излъчат евродепутати, беше категорична Радева. Всички останали са на ръба и това са показателите на която и да е социологическа агенция.  

Българинът абсолютно не разбира евровота. Българите не могат да разберат как Европа ще ни помогне. Според нея липсва воля за това. Демокрацията ни е лъжовна и фасадна, но демокрацията в цяла Европа изживява криза. Властта е неясна и непрозрачна. ЕС и цялата бюрократична машина, която стои зад съюза, плаши България.

Според нея хората с изключителен капацитет, каквито са младите хора, продължават да напускат Българи. Тези хора са ресурсът на държавата ни и ние системно го изнасяме. Това лишава хората от надежда. Аз съм космополитен човек, говоря 5 езика, но не искам да напусна страната си, не искам децата ми да заминат, категорична беше Мира Радева. Всеки един млад човек се чувства най-естествено, където е родното му място, но когато не вижда перспектива нормално е да напуска.

Смятам, че българската социология за всички тези години е вършила работата си коректно. Имало е грешки. В България има един процес на системно рушене на авторитети. Това води до разруха, категорично заяви Радева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6060 |29.03.2014 БСП: По-добре пари за социална дейност, отколкото за банки . 54| 6323 |14.03.2014 Борисов: При 4-ма простреляни полицаи, по-добре да си мълчат . 55| 5544 |21.01.2014 Борисов написа писмо на Станишев: Не пришивайте на ГЕРБ коалиции . 13| 4796 |15.01.2014 Премиерът: Да няма разцепление в БСП е по-добре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads