Реклама / Ads
23| 7814 |14.08.2012 НОВИНИ

И. Раева, бясна: Вината е у треньорите и ръководителите

.
Илиана Раева
Спортът никога не е бил държавна политика; има некомпетентни кадри на всички нива. Всичко беше на косъм за медал. Много се гордея с момичетата и не мога да им се сърдя или да ги виня, изля всичко в тв ефир Раева.
 

Много се готвихме, имахме 95% успеваемост, подиум тренировките ни бяха без грешка, много съм доволна от момичетата, но допуснахме груба грешка с изпускането, обяви по БТВ старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева. Взехме много добра оценка и всички бяха категорични, че България трябва да вземе медал, добави тя. Не можете да си представите какъв къртовски труд беше 3 години, момичетата толкова много дадоха, бяха убедени, че ще успеят, обясни Раева.

Тя нито ги успокоявала, нито им се карала. Михаела била много притеснена преди рискования елемент, изисквал се пълен контрол на ръката, всичко било изчислено до градуси. Възможно е нервността да е дошла и заради адреналина от високата оценка на топки, коментира Раева.

Питаха ме защо не съм им прибрала телефоните и лаптопите. Та аз живея в 21 век. И миналата година не им ги бях събрала, а станаха световни шампионки, продължи тя.

Знам какви са отзивите, знам до голяма степен мнението на журналистите, както и на хората, получих стотици хиляди коментари в профила си във Фейсбук. Всичко е закономерно следствие от промените в тази държава. Спортът никога не е бил държавна политика; има некомпетентни кадри на всички нива. Последните, които трябва да обвинявате, са спортистите. Основното са материалната база, финансирането и кадрите. Футболът в България е унищожен, независимо от милионерите, които се бият в гърдите, че дават пари. Абсолютно беше унищожена приемствеността, Западът взе нашето ноу-хау, работят по нашата система, а ние го отрекохме.

Имахме по мое време най-скъпите медикаменти и апаратура за въстановяване, правехме  лагери, където си поискаме. Развитието на детско-юношеския спорт и масовия спорт се загубиха. Чалгата в тоя вид би спорта, каза още Раева. Няма никой отдолу. В Рио де Жанейро няма да имаме спортисти, с които да отидем. Уважаеми началници, кой ще ви влезе в залите, попита тя. Треньорите взимат стотинки, големите напуснаха страната. Няма приемственост, на младите не се даваше шанс да започнат работа.  Всичко е сбъркано, констатира тя и каза, че много става за началник, но някой трябва да работи в залата.

Журналистиката участва в разсипването на спорта, продължи Раева. Компетентни журналисти, които да знаят в дълбочина проблема на спорта, трябва да анализират, а и да критикуват. Българският зрител обаче давал много точна преценка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7652 |13.05.2012 Гриша Ганчев: Не сме свещена крава, нека докажат вината ни . 39| 7755 |20.02.2012 Шефката на НДСВ бясна: Вълчев, напусни партията! . 68| 5348 |26.10.2011 М. Манолова бясна: Милиционери правят избори . 39| 5605 |25.07.2011 От хан Аспарух почвала вината за Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads