Реклама / Ads
32| 8898 |04.07.2014 НОВИНИ

Райдовски: Един Нерон пали държавата и свири на зурла

.
„На мен ми е много смешно, защото лицемерите говорят в България срещу лицемерието, демагозите срещу демагогията, крадците срещу крадците, пълен кошмар. Това е едно от най-високите нива на безотговорност. Не можем да си позволим днес един Нерон да запали държавата, а той да седи и да се грее и да свири на зурла”.Това коментира пред Дарик Красимир Райдовски, началникът на правителствения пресцентър по времето на премиера социалист Жан Виденов, визирайки Пеевски.
 

С поведението си политическите партии генерират усещането за безнаказаност - този хаос в държавата се дължи най-вече на липсата на закони за всички, каза още той.

„Щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно да гледаме последните назначения. Кому беше нужно това, след като по този начин те съсипаха и един кадър на МВР като главния секретар”, смята Райдовски.

„Най-силният човек отдавна е артикулиран, това е Доган. Най-гъвкавият, най-умният, но само за себе си, в началото и за ДПС, политик в България. Но той трябва да благодари преди всичко на т.нар. Държавна сигурност, колкото и на някои хора да им звучи гнусно. Защото ако не беше Държавна сигурност, той щеше да си стой в Дръндар. Нито научен работник щеше да бъде, нито Цанков камък щеше да има, нищо нямаше да има. Той има реални лостове в ръцете си, но затова не е виновен само той. Затова е виновен политическият елит в България, колкото и да е смешно, защото такова чудо в България няма от 1944 г. насам”, коментира Райдовски.

„Когато си мисли човек за криза - финансова, икономическа, забравя нещо друго, че ние вече 25 години живеем в една морална, нравствена криза, която върви нагоре и няма да има връщане назад. Подменя се ценностната система, морални принципи се подменят. В България идеологията отива много назад, идва една нова идеология, наречена пари”, каза той.

Райдовски не се ангажира с прогноза за събитията в БСП на предстоящия пленум на партията. „Станишев не е безотговорен човек. Той е доказал себе си и присъствието си в международен план, за съжаление повече отколкото в България”, коментира Райдовски. Интригите в столетницата съществуват още от времето на Димитър Благоев. „Само Станишев знае аргументите за своите действия, може би в следващите часове и дни ще се види каква позиция ще заеме”, добави той, коментирайки БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5328 |01.07.2014 Родители и учители искали един учебник по предмет . 6| 6094 |30.06.2014 Супер Гришо вече е един от най-силните осем на Уимбълдън . 15| 5134 |29.06.2014 Властта обединена за спасяване на банките и нови избори . 24| 5550 |20.06.2014 Цв.Цветанов: Институциите да се обединят и действат адекватно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads