Реклама / Ads
2| 3647 |10.01.2024 НОВИНИ

Равносметката от полицейския бой на протестиращи срещу БФС е 4 уволнения и 9 порицания

.
Кадри от 16 ноември 2023 г.
Четирима полицаи са уволнени от структурите на МВР, а деветима са с наказание порицание, след протеста срещу Българския футболен съюз (БФС). Това каза министър-председателят Николай Денков, който отговаря на въпроси на граждани и медии по време на живо излъчване във Facebook.
 

Протестът срещу ръководството на БФС се проведе на 16 ноември 2023 година при засилени мерки за сигурност в района на Националния стадион “Васил Левски”, където се игареше мачът ача от Европейската квалификация между България и Унгария. Срещата протече без публика на трибуните, но в района на стадиона футболни фенове от всички цветове протестираха срещу ръководството на Българския футболен съюз.

 

Кадри на полицейско насилие обиколиха социалните дни в дните след протеста. Много протестиращи пък се обърнаха към адвокати, за да потърсят правата си, след като били би от полицията.





Особено потресаващ бе разказ на 19-годишно момиче, което обясни, че е станало жертва на брутална агресия от страна на четирима полицаи в градинката при църквата „Св. Седмочисленици“, докато се опитвала да си тръгне от протеста.

 

„Просто ме събориха на земята, удряха ме. После ме накараха да стана, при което аз станах и пак ме удариха - с палки, с ритници“, сподели момичето.

 

„Обиждаха ме и ми говориха. Дори още докато ме бият, ми обясняваха защо ме бият - че ще ме ритат нарочно в корема, за да нямам деца. После ми обясняваха, че точно това е била тяхната цел - да нямам деца, да не мога да родя, а дори и да родя - да не ги видя живи“, каза тогава тя.





Преди дни пък видяхме обрат по разследването за запаления полицейски бус на протеста срещу Българския футболен съюз. Експертиза доказва, че 29-годишният мъж, обвинене за запалването, няма общо с престъплението.

 

По време на отговарянето на граждански въпроси днес, премиерът посочи още, че няма промяна в това, което са договорили с ГЕРБ - да бъде направена размяна на премиерското и вицепремиерското място.

 

"Предлагахме всъщност втори вицепремиер да бъде Асен Василев. Тогава не се съгласиха, сега правят такова предложение. Няма нищо лошо", каза той.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4332 |10.01.2024 Пращат на съд Калина Сакскобургготска . 0| 3672 |10.01.2024 Златен трансфер: Тотнъм дава 17 млн. евро за Тимо Вернер . 10| 3734 |10.01.2024 Ще стане ли Никола Минчев председател на НС? . 1| 3715 |10.01.2024 СДВР предупреждава: Има ръст на кражбите на коли, оставени със запален двигател

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads