Реклама / Ads
7| 5166 |26.01.2024 НОВИНИ

Разпад в Министерството на електронното управление, Йоловски си отива на ротацията

.
Александър Йоловски Източник: БГНЕС
Чистка на неудобни чиновници, орязани бонуси към и без това мизерните заплати, както и всекидневни конфронтации и интриги между враждуващи “лагери” са превърнали работата в Министерството на електронното управление (МЕУ) в ад, споделят източници от ведомството. Две трети от чиновниците се молят на ротацията да падне главата на министъра, който, според служителка от водеща дирекция, вместо да вкара ред и спокойствие в министерството, “се крие и заговорничи в стаята си и пуска началничката на кабинета си да се гаври с нас”.
 

Въпросната началничка, много близка до Йоловски, е иззела работата по оценките в министерството еднолично, макар че е практика оценяването да се прави от главния секретар.

 

Служителите масово получили слаби оценки и никакви пари за така нареченото “допълнително материално стимулиране” - което е прецедент и много демотивирало хората в МЕУ.

 

Шамаросаните служители допускат, че причината за саморазправата с тях е, че министерството не е изпълнило управленската си програма, по която ще се решава кой министър остава след ротацията. Очевидно съдбата на Йоловски е предрешена, особено на фона на меко казано странните му изяви през последните месеци.

 

Припомняме, че името Александър Йоловски беше напълно непознато на широката публика допреди кабинета Денков-Габриел. Той има опит на зам.-министър в предишни правителства, но не е разпознат в ИТ средите. Номинацията му за министър се считаше по-скоро за компромис, след като от "Демократична България" отказаха да излъчат други политически лица в кабинета освен Атанас Славов и най-логичният за поста Божидар Божанов отпадна като опция.

 

Ако изобщо някой си спомни за Йоловски след ротацията, то ще е с провала му с отмяната на машинното гласуване на първия тур на местните избори и със странните обвинения към Кирил Петков и Божидар Божанов, че са заплашвали него и семейството му заради обществени поръчки. Оказа се, че в МЕУ подобни поръчки изобщо няма, а общият бюджет на цялото министерство за всичките му разходи е не повече от 60 и няколко милиона годишно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4515 |26.01.2024 Русия удължи с 2 месеца ареста на журналиста от "Уолстрийт джърнъл" Еван Гершкович . 12| 5253 |26.01.2024 Украйна: "Списъците" за разбилия се Ил-76 са руска пропаганда, Кремъл отказва международно разследване . 1| 5420 |26.01.2024 Главен комисар Живко Коцев: Няма условия за притеснения! Мигрантският натиск на границата с Турция е минимален . 1| 7027 |26.01.2024 Няма риск за новите влакове на БДЖ, ето кога приключват процедурите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads