Реклама / Ads
0| 5060 |03.06.2015 НОВИНИ

Разпитват гимназисти заради убития Георги, упрекват близнаци

.
Гимназията
Разследващи полицаи влязоха тази сутрин в Гимназията по строителство и архитектура в София. Те разпитват ученици, които са познавали убития Георги Игнатов. Накои от тях твърдят, че близнаци са извършителите на престъплението. Установени са последните обаждания на убитото в Борисовата градина момче. Преглеждат се записите от всички видеокамери в района на местопрестъплението.
 
Деветокласникът от Националната търговско-банкова гимназия бе открит мъртъв на пейка в Борисовата градина вчера по обяд. Момчето е убито с един удар от нож в областта на сърцето.

Вчера стана ясно, че приятелката на Георги - Лора, е ученичка в строителната гимназия. Момичето е първото, пристигнало на мястото на убийството, след като Георги й се обадил, че е намушкан.

Близки до разследването обясниха пред БНР, че към момента версията за убийство след спор за момиче не се потвърждава. Момчето, което е било съперник на убития за вниманието на приятелката му, засега няма доказана съпричастност към случая. Името на опонента е Марио. Той и Лора са били разпитани още снощи в полицията, но подозренията към тях са отпаднали.

Пред журналисти по-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че версията за личен мотив за жестокото убийство се оформя като водеща при разследването на престъплението.

Повечето от учениците в гимназията по строителство не искаха да коментират случилото се.

"Знаем само, че единственото, което може да се предполага, е, че момичето, което е приятелка на убитото момче, е от нашето училище. Само това мога да кажа. Друго не знаем и не можем да коментираме", сподели гимназист.

Близо 10 цивилни полицаи цяла сутрин разговаряха с учители и ученици. Проверява се версията дали убийството не е станало след сбиване на ученици от училището и Търговско-банковата гимназия.

Все още от СДВР нямат конкретни заподозрени.

"Работи се, вчера до късно са провеждани разпити. В момента се преглеждат записите от всички налични камери от метрото и там, където има в околностите на самото място. Оказа се, че записите са много голям брой. Увериха ме, че най-вероятно ще има идентифициране на потенциален кръг. Освен това, технически са установени последните обаждания на момчето. Към момента няма заподозрени", обясни пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от "Фокус".

Версията за скандал на футболна тема също е малко вероятна. Според разследващите във фаталния ден Георги е бил с червена тениска, а района около Борисовата градина е известен като място, където се събират привърженици на ЦСКА. Така макар, че е фен на друг столичен тим - "Левски", момчето трудно е можело да бъде разпознато като такъв заради облеклото си.


 Вижте какво написа приятелката на Георги-Лора във Фейсбук:

 

Беше дълъг ден без теб.

И ще ти кажа всичко за него, когато те видя отново!

Изминахме дълъг път, откъдето започнахме.

О, и ще ти кажа всичко за него, когато те видя отново!

Когато те видя отново!

 

По дяволите, кой да знае?

Хубавите неща, които преживяхме...

Че аз ще стоя тук и ще говоря на теб...

За друг път...

Знам, обичахме да караме по пътищата и да се смеем...

Но нещо ми подсказа, че това няма да продължава вечно...

Трябваше да превключим...

Да погледнем на нещата различно...

Да видим по-голямата картинка...

Това бяха онези дни, когато усилената работа винаги се отплащаше...

Сега те виждам на едно по-добро място...

 

Остави светлината да те води по пътя...

Пази всеки спомен, когато си тръгнеш...

И всеки път, по който поемеш... винаги ще те води у дома!

 

Точно един ден, а ми липсваш като за хиляди... Обичам те и нещата ще се разберат, бебе... почивай в мир

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4531 |02.06.2015 9 000 повече пътници в метрото заради ремонтите на Цариградско шосе . 4| 5445 |02.06.2015 Калфин: Конфликтът в Гърмен – заради бедността на българина . 9| 4828 |01.06.2015 59% от българите се страхуват заради Македония . 1| 5224 |30.05.2015 Бунт в Жеравна заради хотел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads