Реклама / Ads
5| 4885 |03.03.2010 НОВИНИ

С разработки на НСБОП опъвали чадърите над ъндърграунда

.
Така у нас се прикривали престъпните босове. Най-известният чадър бил над Косьо Самоковеца, обясниха запознати. Не е било кой знае каква тайна, че Иво Карамански е сътрудничил на службите.
 

Няма новина в това, че извадиха имена на хора от ъндърграунда, които били вербувани като сътрудници на МВР, обявиха по НТВ журналистът Слави Ангелов и детективът Марин Маринов.

Всички бивши спортисти бяха милиционери и имаха звания, те по този начин си получаваха заплати - като старшини, добави Маринов. При Иво Карамански било по-различно - при него всичко тръгвало от една кражба на ценни монети от дома на столичен лекар. Тогава той бил осъден, но не лежал и тогава бил вербуван. Не е било кой знае каква тайна, че Карамански е сътрудничил, обясни детективът.

Това, което се разкри вчера, не е онова, което хората искаха да разберат - а то е, че въпросните босове много повече са подпомагали себе си отколкото държавата, каза Ангелов. Някои хора след 89-та година са били наистина агенти, над тях е имало чадър и те са се занимавали с незаконна дейност. Преди 89-та нещата са били кокошкарски, престъпленията са предимно валутни, но смешни. След това нещата обаче стават много по-сериозни, добави Ангелов. Чадърът е бил опъван като се почне разработка на НСБОП срещу тях. Най-известният чадър бил над К. Самоковеца; така се прикриват в България престъпни босове, обясни журналистът.

Когато Ал. Петров става сътрудник на ДАНС, нещата излизат от контрол, каза още Ангелов. Преди това, когато е бил агент, се оказало, че почти никаква работа не бил свършил Петров. Той бил по-скоро фиктивно на работа в НСС, според журналисти. В България всичко се случи много прикрито, това също било причина повечето факти да не стават ясни. Аз всеки ден трябва да престъпвам закона, за да съобщя някакви неща на обществото, дословно заяви Ангелов. Това, което се случва сега, е много положително, но нещата не трябва да се казват половинчато, пожела той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6575 |01.12.2009 Шефът на НСБОП: Красьо и Таки са дребни риби . 1| 4854 |08.01.2008 В МВР пречели на разработките по амфетамините, твърди бивш шеф на контраразузнаването . 4| 21529 |20.06.2007 Шефът на ВКР ген. Орлин Иванов напусна, спирали разработки за корупция и кражби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads