Реклама / Ads
47| 6308 |11.01.2013 НОВИНИ

Развръзка: бащата избил семейството си и се гръмнал

.
Драматична развръзка на груповото убийство в столичния кв. „Гоце Делчев”, станало известна като „петте трупа”. Не големият син, а бащата е най-вероятният извършител на психарското убийство. Предполага се, че той е избил семейството си и накрая си е теглил куршума.
 
Това сочат четирите намерени гилзи в дома на семейството и положението на труповете. Работи се по пет основни версии, но тази вече е сигурно на около 99 %. Екипът от разследващи кървавата драма е извършил и компютърен експеримент, в който са разиграни възможните варианти на разразилата се трагедия.

 

Припомняме, че петима души бяха намерени убити в заключен апартамент.

Сутринта изглеждаше, че е възможно един от синовете, 27-годишен мъж, да е автор на касапницата. Той е имал психически проблеми.

Няколко часа по-късно обаче експертите вече са били на друго мнение, след като разгнщили ситуацията от всички страни.  

Петима бяха открити мъртви в заключен апартамент в столичния кв. Гоце Делчев. Трагедията се е разиграла в блок 254 на квартала.  

Съседи са издирвали възрастната жена, която живеела в апартамента, но не я били виждали от два-три дни. Комшиите обаче имали ключ от апартамента и решили да влязат да видят какво става. Видели бабата да лежи в коридора мъртва, а до главата й имало гилза и кръв.

Пристигналите служители на МВР открили останалите жертви в другите стаи. Това са близките на 79-годишната жена, с които тя е живеела: дъщеря йу която е на 54 години, нейният зету на  55 години и двамата й внука на 27 и 22 години.

Според някои съседи, единият от тях е бил с психични отклонения, но не се знаело дали е бил освидетелстван. Други твърдят, че и двамата младежи са имали проблеми.

По-големият син в семейството - 27-годишният Владимир имал странно поведение и никога не излизал сам от вкъщи, разказваха техни познати. Те обаче споделиха, че никога не е ставало въпрос за здравословното състояние на двете момчета, както и дали се лекуват някъде.

Открит е пистолет, който е законно притежание на убития мъж, бивш офицер от армията. Съпругата му пък е служела преди време в МВР.

От полицията обаче казаха, че ще обявят повече по случая, когато се събере достатъчно информация.

Вероятно убийството е извършено още в понеделник или вторник, но никой от съседите не разбрал нито някой чул изстрелите. Аутопсията ще посочи точното време на драмата.

"Към момента не можем да кажем кой е останал последен жив от петимата, пострадали при тежкия инцидент. Огледът продължи повече от осем часа. В момента колегите извършват анализ на това, което е установено. Назначават се експертизи, иззети са обтривки от ръцете на лицата", заяви комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Експертизите по натривките ще уточнят кой всъщност е стрелял. Вече се предпляга с голяма сигурност, че това е бащата.

Предполага се също, че до касапницата се е стигнало след семеен скандал.

Пистолетът, намерен в апартамента на убитото семейство, не е бил със заглушител. Странно обаче защо никой не е чул изстрелите.

Вътрешният министър Цветан Цветанов уточни, че в едно от помещенията в апартамента са намерени малкият син и майката. Жената има входна рана на тила, малкият син - Георги, също има входна рана от огнестрелно оръжие.  

Бабата е намерена в коридора, застреляна в тила. В друга стая са били големият син и бащата. Бащата има входна рана в челото и затова може да се предполага, че се е самопрострелял.

Големият син - Владимир, е бил в леглото и по думите на Цветанов е убит с нож. Именно в това помещение е бил намерени и пистолетът. Открити са и четири гилзи.

Разпитват се близки на семейството. От тях разследващите научили, че наистина двете момчета са имали психични проблеми. Големият син миналата година през пролетта е бил на лечение в психодиспансера на 4-ти километър.

Голяма трагедия. В София такава семейна драма не се помни, коментира заместник-градският прокурор на София Роман Василев.

Кървавата трагедия в столицата повдига отново проблемът с лечението на психично болни хора. От няколко години у нас се прилага програма за социализиране и лекуване в домашни условия, а не в болници. Смята се, че болните така се справят по-добре и не застрашават околните и себе си. Напоследък обаче и у нас, и по света се случиха доста убийства с участието на психично болни хора.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 10483 |05.01.2013 Бащата на валутния борд: Ако България пребори корупцията, ще стане № 1 на Балканите . 19| 6275 |13.12.2012 "Бащата” на валутния борд Стив Ханке: Банките спасиха България от кризата . 42| 6966 |13.11.2012 Бащата на Илия Павлов: Костов повече да не се занимава с политика . 6| 9492 |30.10.2012 Бащата на Боевски умря часове след потвърждение на присъдата на сина му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads