Реклама / Ads
2| 7331 |08.04.2008 НОВИНИ

Рейнджъри освободиха 400 деца от полигамна комуна в Тексас

.
Тексаски рейнджъри, подкрепени от полиция и социални работници освободиха от секта на многоженци над 400 деца. Акцията продължава. До момента комуната напуснали и 133 жени.
 
Властите в Тексас считат, че ранчото, където се били събрали сектантите е по-скоро цяло селище. Още не е ясно колко души продължават да се укриват в ранчото.

Убежището бе разкрито още миналата седмица. Тогава бяха освободени 137 деца и 46 жени. Операцията стартира след като 16-годишно момиче се оплакала в полицията от сексуално насилие. Дотогава всичко било мирно и тихо. От разкази на очевидци станало ясно, ч в комуната се извършват сексуални оргии, а един от водачите е изнасилил собствеините си сестра и брат.

Ранчото се намира на 250 км. западно от Сан Антонио. Комуната е създадена от известния проповедник и застъпник на многоженството, президентът на Фундаменталистката църква на Исус Христос и светиите от последния ден Уорън Джефс. Самият той в момента е в затвора, където излежава доживотна присъда за изнасилване на малолетна девойка и склоняването й да се омъжи за възрастен мъж. Американските власти смятат, че гурото има около 10 000 верни последователи. Всички те са дали обет да не слушат музика и да не гледат телевизия. Изключение прави химна, изпълняван от самия Джефс.

Ранчото е разположено на площ от над седем квадратни километра. Има собствено водоснабдяване, няколко производствени цеха, училище и църква. Предполага се, че в селището живеят над 500 човека, голяма част от които деца, повечето момичета. Смята се, че част от тях са от приемни семейства и не познават истинските си родители. Сектантите се обличат с дрехи, каквито са се носили преди два века. Никой няма право да напуска пределите на селището. Мъжете живеели с по две-три жени едновременно.

m1.jpgПредполага се, че сектата е приютила част от мормоните, които били изселени от щатите Юта и Аризона. ФБР и щатската полиция признават, че в близките дни могат да се очакват масови арести на активисти сектанти. Едно от основните обвинения срещу тях ще бъде за сексуален тормоз над малолетни и многоженство. Все още не е известно къде се укрива лидерът на комуната в Тексас. Издирванията продължават. Той бил над 50-годишен, а последната му жена - на 16. Според закона той е педофил.

В България също има последователи на мормоните. Общо по света те са около 10 млн., разпределени в 25 551 клона в 161 страни. У нас те са около 1500 човека. Сред тях е и България, където има между 1000 и 1400 мормони. Най-много са "братята"  в САЩ - 5,3 милиона във всичките 50 щата. Най-голямата концентрация е в Юта, където са 70% от населението.

Мисионерите надхвърлят 60 000. Те са главната "ударна сила" на сектата. Това са все спретнати мъже в изрядни костюми и бели ризи с вратовръзки, със закачени на ревера значки с името и духовния сан. Винаги носят качествено изработена пропагандна литература, видеофилми. При зарибяването на нови членове са не просто настойчиви, а и агресивно нахални. Ориентират се към самотно живеещи хора, които, ако ги пуснат веднъж у дома си, трудно могат вече да се отърват от тях. Смята се, че мисионерите печелят по 180 000 нови членове на сектата годишно. А това е и сериозен бюджетен приход, тъй като всеки член е задължен да й дава 10% от приходите си.

08raid-650.jpg Най-пикантният момент от бита им е многоженството. Въпреки че официално са се отказвали от него още в края на XIX век, то се практикува и до днес. И аргументите за него са много близки с онези, които използват и мюсюлманите, за да оправдаят своите хареми. Примерно - законната полигамия е по-добра от изневярата; при невъзможност една жена да зачене, това винаги може да стане с втора, трета и т. н.; домакинските задължения се разпределят по-равномерно... В България са правени опити за комуни с полигамни намерения, но засега не е известно те да имат реализация. Нещата са твърде тревожни, тъй като много от полигамните бракове се сключват с невръстни момиченца и нещата опират до чиста педофилия. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7279 |08.04.2008 Тренчев дава на прокуратурата видео със секс на деца . 0| 4586 |08.04.2008 Нов ценови скок на водата . 4| 4990 |08.04.2008 Стоев очаквал куршума . 0| 4730 |08.04.2008 Още един прострелян нощес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads