Реклама / Ads
35| 5389 |30.06.2020 НОВИНИ

Росен Плевнелиев: Ако Радев има морал, да освободи Пламен Узунов

.
Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев отсече - ако президентът Румен Радев има морал, трябва да освободи секретаря си по правни въпроси Пламен Узунов. Причината за изказването му са скандалите, които се вихрят през последните седмици.
 

Те замесиха имената на бизнесмена Пламен Бобоков, Узунов, а вчера и днес се появиха и нови лица - Румен Петров от МВнР и Pepi-Ro. Прокуратурата продължава да разпространява чатове между Бобоков и представители на институциите, като основното обвинение е търговия с влияние.

 

"Радев четири години се изживява като единствения и уникален, който ще пребори корупцията и който е алтернатива. Ако има мъничко морал, което се претендира от президентската институция, този секретар трябва да си тръгне", коментира Плевнелиев пред БНР.

 

По думите му са прекрачени всички граници относно назначаването на посланици на страната в чужди държави.

 

"Българските граждани категорично никога не са приемали тези задкулисни вземания на решения между политици и бизнесмени. Това, което излиза като кореспонденци повече от ясно показва доказателства в тази посока", категоричен беше Плевнелиев.

Според него е имало задкулисно борене на влияние как да се пробута на правителството определен посланик, който да свърши определена работа. Плевнелиев беше категоричен, че има два начина президентът да настоява даден човек да отиде посланик в определена държава. Вторият обаче е на “ръба на закона”.

 

"Той е практикуван по време на втория мандат на президента Георги Първанов, а очевидно и сега при президента Радев - когато президентът казва, че за да подпише някои назначения за посланици, настоява да се съобразят с неговите кандидати за дадени позиции. Но това, което е отвъд закона, е някакви бизнесмени да си говорят с някакви съветници, а те да лобират пред президента, който пък да лобира пред министъра на външните работи за определена кандидатура, както се е случило в случая "Бобоков-Узунов".

 

Плевнелиев коментира и скандала с валящите скандални записи и снимки, в които е намесено името на премиера Борисов.

 

"Очаквам следващите месеци да сме свидетели на още много от тази нечиста кампания, която се води, но която се е водила и в миналото", заяви Плевнелиев и посочи, че политиците дължат коректност на българските граждани, а "не да се замерят със записи, за които не е доказано, че са истински. както и прокуратурата да работи с недомлъвки, а да не изкаже докрай цялата истина", заяви Плевнелиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5896 |29.06.2020 Румяна Коларова: Чистото говорене на Радев го кара да олеква . 11| 7856 |29.06.2020 Румен Радев: Прокуратура е заинтересована страна, не може да осигури независима експертиза на записите . 13| 4788 |25.06.2020 Депутати отхвърлиха ветото на Радев за поравките в закона за МВР . 41| 16726 |22.06.2020 Битката между Борисов и Радев продължава в рейтингите - Галъп с последни данни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads