Реклама / Ads
3| 3733 |10.10.2023 НОВИНИ

В Румъния ще обучават украински пилоти на F-16

.
Източник: Володимир Зеленски, Twitter
Център за обучение на военни пилоти на американски изтребители F-16 ще бъде открит в Румъния. Това стана ясно по време на съвместно изявление на украинския президент Володимир Зеленски и румънския му колега Клаус Йоханис след среща между двамата лидери. 
 

"Обсъдихме как да ускорим подобно обучение и се договорихме, че украинските пилоти ще бъдат включени в първата вълна на обучение“, каза Зеленски. 


Украинският президент посочва още, че има "добри новини" относно доставките на артилерия и ПВО, но не даде подробности около евентуално споразумение. 


"Основният ми акцент днес беше противовъздушната отбрана. И се радвам, че Украйна беше чута от румънската страна“, каза Зеленски в Twitter.


По време на разговорите между Зеленски и Йоханис е бил обсъден въпросът със сигурността в Черноморския регион, нуждата от отваряне на нови пропускателни мостове на общата граница.


В Румъния е добре известно колко опасен е руският тероризъм, колко опасни са дроновете и ракетите, които атакуват селата близо до румънската граница. Пристанищата на река Дунав, които осигуряват хранителните нужди на други страни се увеличават. Ще започне да функционира зърнен коридор през Република Молдова. Убедени сме, че Украйна и Молдова също ще станат членки на Европейския съюз", заяви президентът на Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6441 |10.10.2023 Daher Daher: Какво ще стане, ако махнем Израел или Хамас от картата на света? . 6| 4172 |10.10.2023 Венецианската комисия попари проекта за Конституцията: Мотивите са "кратка обяснителна бележка" . 9| 4716 |10.10.2023 Разбиха организирана престъпна група за износ на стоки за "Вагнер" и други групировки, воюващи в Украйна /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads