Реклама / Ads
18| 6550 |30.05.2009 НОВИНИ

РЗС: МВР лъжат, спретнали са купон като „Коза ностра”

.
В среднощно съобщение до медиите пресцентърът на МВР и шефката му Диана Янкулова изляха лъжи, които трябваше да оправдаят министъра на вътрешните работи и неговите подчинени за скандалния гуляй в деня на национален траур.
 

Това се казва в декларация, изпратена до медиите от партия „Ред,законност и справедливост”.

Според консерваторите на Яне Янев, чиновниците на Миков твърдят, че служебният автомобил „Ауди” на министъра СА0101АС не е бил пред култовата кръчма „Континентал плаза” снощи, тъй като е бил ползван до миналия четвъртък и след това влязъл за ремонт. Пред ресторанта бил „Ауди” СА0101АТ на заместник министъра Румен Андреев. Това е нагла лъжа, чрез която МВР се опитва да замаскира скандала.

Камерите и фотообективите са запечатали ясно, че пред ресторанта е „Ауди” СА0101 с букви АС, а не АТ, както твърди пресцентърът на МВР. РЗС прилага снимка, а всеки може да види видеоматериала в Агенция БГНЕС и в емисията на Канал 3, само в МВР явно не могат видят. Или снощи са били пияни, или им е разпоредено да лъжат долнопробно, контрират от РЗС.

Консерваторите чакат отговор от МВР на два въпроса:
- На чие подчинение е автомобил СА0101АС, и кои длъжностни лица от МВР могат да се разпореждат за неговото движение?

- Кой ще понесе отговорността за грубата лъжа в официалното съобщение на пресцентъра?

МВР и ведомственият пресцентър до сега дума не са казали по съществото за скандала, с който полицейски шефове грубо поруга ха националния траур. Защо висши полицейски началници си позволяват по време на траур тежък купон сред стотици балони и с програма на нарочно поканената звезда Мирослав Илич?

Гледайки кадрите на репортерите, у хората остава чувството, че целият купон прилича на сбирка на „Коза ностра” след успешна сделка – лимузини без прашинка по тях, скъпи пури, луксозни костюми, доволни циничните физиономии, които пият скъпи питиета на свещи, безапелационна охрана, която нарича всичко това „благотворително събиране”, възмущават се хората на Яне Янев. Именно те първи вдигнаха шум за скандала и информираха обществото.

Това, което е направил министър-председателят и е приел оставката на Румен Андреев, е стъпка в правилна посока. Но тя не е достатъчна, защото трябва да се предприемат серия от нови, конкретни действия, коментира лидерът на РЗС. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7772 |18.04.2009 Убитите момчета купонясвали щастливо . 18| 4727 |09.07.2008 Емел Етем стяга величав купон 15 дни след Челопечене . 5| 4946 |05.06.2008 Военният министър на морски купон преди важно пътуване . 2| 4977 |04.06.2008 "Химическо чистене" спретнали на В. Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads