Реклама / Ads
0| 4906 |26.05.2009 НОВИНИ

РЗС праща ЧЕЗ, ЕОН и ЕVN на прокуратурата

.
Електроразпределителните компании – собственици на 7 български дружества, тероризират потребителите от 4 години. Това се посочва в нарочна декларация на партия „Ред, законност и справедливост”.
 

Правителството на царската партия, което през 2004 г. продаде дружествата на EVN AG, Австрия, CEZ a.s., Чехия, и E.on Energie AG, Германия, се хвалеше, че е сключило „най-успешната сделка на века”. В договорите, сключени под давлението на заместник-министър председателя и министър на икономиката Лидия Шулева, не бяха предвидени следприватизационни ангажименти, задължения за инвестиции, бизнес-програма, санкции за нарушения, разкриват българските консерватори. Според тях новите собственици трябвало да преструктурират дружествата и да допринесат за ефективното развитие на целия сектор. В резултат на приватизацията се очаквало въвеждането на съвременни методи на управление, обновяване на мрежите, подобряване на качеството на предлаганите услуги и създаването на нови работни места.

Обещанията не бяха постигнати, защото финансирането се осъществява със собствени средства на компаниите, генерирани от клиентите чрез увеличенията на цените на електроенергията, което обезсмисли първоначалните цели на приватизацията за привличане на външни капитали. Качеството на енергията и предлаганите услуги се влоши. През последните няколко години това доведе до трикратно нарастване на жалбите от потребителите до държавните институции, констатират експертите на партията. Те посочват, че са съкратени значителен брой квалифицирани служители, влошено е обслужването, безогледно се надписват сметките на българските граждани.

От „Ред, законност и справедливост” смята, че е налице неизпълнение на държавната политика в енергетиката, но последици както винаги няма. Политическият съвет на партията обяви, че дава на прокуратурата виновните длъжностни лица, накърнили интересите на държавата и на потребителите. Следващото българско правителство или трябва да сключи нови договори, защитаващи интересите на българските потребители, или да изгони ЧЕЗ, ЕОН и EVN от България. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5432 |03.05.2009 Мартин праща Юруков и Радонов да си ходят в ДПС . 24| 6112 |24.03.2009 Масларова праща 15 хил. пенсионери на почивка тази година . 6| 5419 |09.02.2009 Дисковата херния праща Маргина в Испания? . 9| 4462 |07.01.2009 Европейският съюз праща наблюдатели в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads