Реклама / Ads
7| 5530 |17.05.2014 НОВИНИ

Съдят полицай за жесток побой над гражданин при арест

.
Полицай от Гоце Делчев отива на съд за побой над съгражданин по време на арест. Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла в Районен съд - Разлог обвинителен акт срещу полицая Димитър Попов. Той е обвинен за превишаване на служебните си права и нанасяне на телесна повреда на Благой Падарски от Гоце Делчев.
 

На 16 март т. г. неизвестен извършител чупи стъклото на личния лек автомобил на полицая. Благой Падарски е задържан като заподозрян за нанесената щета на колата и е вкаран за разпит в полицейското управление в Гоце Делчев, пише struma.bg. Той твърди, че там е пребит зверски от Попов. В резултат на нанесения му побой Благой Падарски е с множество травми, предимно в областта на главата. Направеният му медицински преглед е установил хематом на клепачите на дясното око, кръвоизлив на очната ябълка, затваряне на очната цепка, кръвонасядане на гърба, лявата ушна мида и шията, както и с дълбоко охлузване на лявото коляно, пише в обвинителния акт.

Близките на Падарски твърдят, че след нанесените травми се наложило той да се лекува в Испания осем месеца.

„Синът ми беше задържан, без да знае за какво и без да има никаква вина. В полицейското управление беше зверски пребит от полицая Димитър Попов, което коства на сина ми осем месеца лечение в Испания, докато се възстанови напълно. Попов пусна жалба срещу сина ми, като се опита да го обвини за счупеното стъкло на личния му автомобил, но след направеното разследване не бяха открити доказателства и прокуратурата прекрати делото срещу сина ми Благой. Още същия ден, когато беше зверски пребит, пуснахме жалба до министъра на вътрешните работи и до Окръжна прокуратура - Благоевград. Сега Окръжна прокуратура повдига обвинение срещу полицая за нанасяне на лека телесна повреда“, разказа бащата Георги Падарски.

На делото в Разлог, което ще се гледа на 19 май, прокуратурата ще излезе с предложение за налагане на наказание по чл. 78 а от НК, който позволява освобождаване на лицето от наказателна отговорност и налагане на административна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 10944 |16.05.2014 Разкриха жестоко убийство на животновъд от 2011-а . 47| 5756 |14.05.2014 Манолова: Вече няма партия-полицай, която да стресира . 11| 6165 |12.05.2014 Шофьор без книжка с 12 присъди е предизвикал жестоката катастрофа край Луковит . 16| 6720 |10.05.2014 Мним полицай изкарал с кола двамата престъпници от Софийския затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads