Реклама / Ads
6| 12704 |10.03.2017 НОВИНИ

Съдийски скандал в УЕФА след Барса – ПСЖ, Айтекин аут

.
Айтекин помогна на ”Барса” срещу ПСЖ
Германският съдия Дениз Айтекин може да се прости с футбола заради грешките, които допусна по време на мача между „Барселона” и ПСЖ. Със сигурност той няма да свири повече в Шампионска лига.
 
Това става ясно след официална реакция на УЕФА за съдийството на двубоя от осминафинала на Шампионска лига. Мачът завърши 6:1 за каталунците, които се класираха за четвъпртфинала. За съдийския скандал съобщи първо испанският Marca. След него и други издания описват напрежението в международната футболна централа.

 

Шефът на Съдийския корпус в УЕФА Пиерлуиджи Колина вече е получил доклад за съдийството от срещата. В него са описани всички решения и прегрешения на германския съдия. Най-сериозни упреци Айтекин е получил за отсъдената дузпа при артистично падане на Луис Суарес. Според експерти това било истински подарък за „Барса”. В същото време арбитърът си затворил очите за очевидно нарушение в наказателното поле срещу Ди Мария от ПСЖ.

Очаква се УЕФА да не прибягне до най-строгото наказание срещу Айтекин, защото по такъв начин, ще признае, че „Барселона” е привилегирован спрямо други отбори. Статистиката показва, че именно "Барса" е отборът, в полза на който са отсъдени най-много дузпи в историята на Шампионска лига. Това би предизвикало огромен скандал във футболния свят.

Изданието sports пък изчислило, че Неймар и Суарес в последния триумф на каталунците са „изпълнили” 7 театрални падания в наказателното поле на ПСЖ, две от които се превърнаха в дузпи, вместо "актьорите" да получат жълт картон.

 

Дениз Айтекин е германски гражданин с турски произход.

Германски медии го определят като нехаресван от футболистите, треньорите и феновете. В едно интервю го попитали дали понава футболиста Месут Озил, също с урски произход. Айтекин отвърнал: „Не, но веднъж му вдигнах червен картон и го изгоних”.

 

Испанският треньор и футлолен експер Хуанд Рамос казва за Айтекин: „Изумен съм, че в Европа има съдия, който отсъжда дузпи с абсолютно непонятни аргументи”.

 

Фрог нюз и сайтът webcafe.bg бяха единствените български медии, които написаха, че мачът "Барселона" - ПСЖ може да е исторически като факт, но много съмнителен като резултат и съдийски отсъждания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6246 |02.03.2017 Поптодорова замесена и в друг скандал в магазин . 10| 9792 |27.02.2017 Скандал! Синдиците на КТБ са похарчили над 120 млн. лв. . 0| 3996 |27.02.2017 Скандален ЧСИ да бъде изгонен за 3 г. иска Камарата . 2| 4353 |26.02.2017 Полицията тушира скандал между българи и роми заради спрян ток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads