Реклама / Ads
27| 78393 |12.04.2024 НОВИНИ

Садистична радост в български медии по повод загинали хора и унищожени селища в Украйна

.
Това не е вашата дъщеря, нали...
„Украинската армия е пред колапс“, „Украйна остава без ПВО ракети“, „Русия унищожи голяма част от генериращите енергийни мощности на Украйна в няколко масирани въздушни удара“, „Ключовото селище Часов яр е подложено на унищожителен руски огън“, "Русия ще приеме само безусловна капитулация на Украйна" са част от заглавията в български медии през последния ден и половина. Апокалиптична картина, допълвана от рекламни текстове как Тръмп щял да спре войната веднага след като спечели изборите в САЩ, но планът му няма да се хареса на украинците, защото предвижда Русия да запази окупираните територии.
 

Необясними са радостните нотки, които садистично се промъкват в съобщенията за това как руската армия срива със земята украински селища и квартали. Лаконично се обявяват цивилните жертви. Унищожаването на най-голямата електроцентрала до Киев се представя като заслужено наказание от Москва.

 

Пресъздават се апокалиптични картини, автор на които са руската армия нашественици. В този хор се включва дори БТА. Само за Часов яр държавната новинарска агенция е излъчила няколко текста все в гробовен стил за украинската страна.

 

Хорът на копейките очевидно не пести усилия да се представи подобаващо пред счетоводителя в Кремъл. За копейките това не е много трудно, защото във въпросните „сринати със земята“, „изгорени до основи“ и „загинали цивилни“ няма техни близки. В семейството вече са пресметнали как копейките ще платят почивките им в Гърция, Турция или на родното Черноморие. Чуждата смърт им е чужда. Чуждата мъка е леко неприятен фон за задаващото се весело и топло лято. А и украинците сами са си виновни, защото слушат „колективния Запад“ и се мъчат да защитават земята си, която Русия ще изпепели. А защо му е на Путин изпепелена земя, осеяна с трупове – това не е работа на родните копейки да се главоболят.

 

Хрониката на военните действия сочи 890 убити руски военни само на 11 април 2024 г. Унищожени са и 48 артилерийски системи. Но това са дреболии, Кремъл ще изпрати още пушечно месо за запълване на частите. Руските трупове вече са над 400 000 хиляди от началото на агресията на 24 февруари 2022 г. до вчера. Копейките не съобщават за тези загуби – указанията са да се тръби за епохалните руски победи и почернената Украйна.

 

Сладка ще е лятната почивка за руските мекерета в България. Ако положението се обърне, както предричат военни експерти, копейките у нас ще се обърнат за нула време в евроцентове. Те тази врътка я владеят перфектно.

 

Няма да изброявам въпросните медии, те се открояват със своята кресливост и пропутински патос.

 

Емил Азар

 

П.П. А какво би казал Тръмп, ако Мексико нахлуе в щата Тексас (вторият по големина в САЩ) и заяви, че до 1845 г. е бил мексиканска територия, затова си го иска? Дали Тръмп ще звъни на Путин да уреди въпроса? Съмнявам се. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2388 |12.04.2024 Главчев назначи двама заместник-министри в МВнР . 1| 2404 |12.04.2024 Заради опасения за евентуален ирански удар по Израел: Петролът поскъпва в края на седмицата с 2.5% . 6| 2614 |12.04.2024 "Правосъдие за всеки" поиска отстраняването на Сарафов, докато текат разследвания срещу него . 10| 4390 |12.04.2024 Емил Радев: Има вероятност България да има най-много русофилско настроени депутати в ЕНП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads