Реклама / Ads
7| 4022 |10.07.2023 НОВИНИ

Сагата с “Майчин дом”: Близо 2 млн. за 2.5 години е получил директора Иван Костов

.
Огромна сума за кратък период от време изглежда е получил директора на “Майчин дом” проф. Иван Костов, става ясно от одита на Министерството на здравеопазването, с който разполагат от bTV.
 

Според документите сумата е 1 707 000 лева, които са били получени по различни механизми. Освен това болницата е закрила клиниката по инвитро, а в здравното министерство са постъпили шест сигнала. Част от тях са за нарушения при управлението и трудовото законодателство, конфликт на интереси, еднолично управление, шуробаджанащина. 

 

Звено "Вътрешен одит" е сезирало компетентните органи. От МЗ посочват, че прокуратурата е ангажирана с “Майчин дом” и проверките продължават. 

 

Одитът показва, че директорът проф. Иван Костов е получил близо 2 млн. лева по различни пера за период от две години и пет месеца. 948 000 лева са от консултантската му дейност в Медицинския център, което е над 51 процента от приходите му.

 

“Нямам обяснение. тези доходи са стократно по високи от тези на акушерки и лекари, нямам отговор", казва пред bTV д-р Алан Начев, който е завеждащ Операционен блок в "Майчин дом".

 

Все още не е ясно дали директорът проф. Костов ще бъде освободен от поста си. В рамките на парламентарния контрол миналата седмица здравният министър Христо Хинков заяви, че трябва да се проведе среща с целия състав на болницата, за да се прецени обективно. 

 

Одитът на “Майчин дом” започна в края на месец май тази година по времето на Асен Меджидиев и служебното правителство. Заради условията на труд пък медиците излязоха на протест заради условията на труд и отношението към тях. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3458 |26.04.2023 Сагата БТС VS. хижа “Христо Смирненски”: Председателят Венев скочи публично на наемателите, те отвърнаха на удара . 1| 4817 |25.04.2023 Сагата с хижа ”Христо Смирненски” се разплита. Членове на УС на БТС искат оставката на председателя Венев . 2| 3025 |22.04.2023 Сагата с изтичането на секретни документи: Тейшейра публикувал информация в ”Дискорд” още от февруари 2022 г . 2| 3016 |23.03.2023 Сагата TikTok: Най-популярната социална мрежа или шпионски софтуер на Китай?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads