Реклама / Ads
2| 2892 |31.07.2023 НОВИНИ

Съюзът за стопанска инициатива представя възможностите за обучение на украински студенти в България

.
Проф. Станева представи възможностите за обучение на украински студенти в България Източник: БГНЕС
Членът на Управителния съвет на Съюза за стопанска инициатива /ССИ/ проф. Красимира Станева разговаря с Ирина Козик - първи секретар в Посолството на Украйна в България.
 

Срещата се проведе по инициатива на украинската страна и беше посветена на задълбочаващото се сътрудничество между ССИ и украински работодателски организации в областта на образованието, киберсигурността, развитието на малките и средни предприятия.

 

Проф. Станева представи възможностите за обучение на украински студенти в България и по-специално в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ по програма „Международна сигурност и геополитика“.

 

Тя предложи съдействие за създаване на нови съвместни учебни планове, които да отговорят на конкретните нужди на украинското висше образование, с цел признаване на дипломите на висшите училища в страните на ЕС.

 

По време на разговорите беше представена и дейността на Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“ - най-големият дигитален партньорски проект на ЕК, финансиран по Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия и по Национална програма "Научни изследвания, иновации и цифровизация за интелигентна трансформация“, по които ССИ е координатор. В Хъб „Тракия“ могат да се обучават деца, IT специалисти и украински студенти.

 

Инициативата „Спаси детето“ беше високо оценена от украинските домакини и те изразиха желание тя да се организира и онлайн, за да достига до повече семейства.

 

Първият секретар в Посолството на Украйна в България Ирина Козик изрази готовност за сътрудничество в областта на малките и средните предприятия, в рамките на работодателските организации и изпълнителната власт.

 

Тя заяви, че такова сътрудничество е от ключово значение в тежък момент като този, който страната й преживява, както и че именно сега се разбира кои са истинските партньори на Украйна.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2600 |28.07.2023 Премиерите на Украйна и Катар постигнаха съгласие в Киев относно нуждата от инициативата ”Зърно от Украйна” . 31| 3247 |19.06.2023 България се включва в инициативата за осигуряване на 1 млн. боеприпаси и снаряди за Украйна . 13| 2754 |17.06.2023 Зам.-министърът на отбраната Хаврилов: Украйна пое инициативата, но има нужда от оръжия с обсег до 200 км . 3| 2569 |25.05.2023 В подкрепа на Украйна: Българска пощенска марка става част от европейска инициатива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads