Реклама / Ads
32| 5125 |11.03.2014 НОВИНИ

Сакскобургготски: България да е благоденстваща държава през 2014 г

.
Симеон Сакскобургготски
Силно вярвам, че членството на България е жизненоважно за обществото ни и че да принадлежим към ЕС и да допринасяме за изграждането му е от изключителна важност за нас. Бяха нужни десетилетия, за да стане този съюз реалност и ще е нужно още време, за да бъде завършен.
 

Европейският съюз е единственият път към значима политическа и икономическа роля на нашия континент. Наивно и опростенческо е да се очаква ЕС да рухне във време на криза, заявява бившият български министър-председател Симеон Сакскобургготски за британското издание Affairs Today.

Искреното ми желание е България да бъде в по-добра позиция, когато ще председателства ЕС през 2018 г., когато ще дойде ред на ротационното й председателство, и да е благоденстваща държава през 2014 г., каза още той.

 

Целта да се изгради единна Европа зависи от всички страни заедно и е в интерес на всяка отделна държава. Целта на България е, както в повечето други общества, да се развива, да работи за по-справедливо разпределение на богатството и да спазва правилата и разпоредбите на ЕС. Това в крайна сметка ще ни помогне да повишим икономическото си равнище. Нека не забравяме откъде сме тръгнали и колко десетилетия закъснение, дължащо се на предишната комунистическа икономическа система, казва още той.

 

Евроскептицизмът е логична и даже нормална тенденция във време на криза. Наблюдавали сме същото отношение и в други времена. Крайнодесните или крайно левите популистки партии получават подкрепа в периоди на криза или смут, явлението въобще не е ново. По мое мнение, трябва да сме прагматици и да следваме дългосрочните интереси и приоритети на хората, без да се поддаваме на моди, настроения или медийни увлечения. Нашите граждани трябва внимателно да претеглят програмите на екстремистките партии и да се поучат от миналото, казва Сакскобургготски.

 

Всички правителства се стремят да се борят с корупцията, което правят и различни международни правоохранителни агенции. Корупцията съществува в различни сектори на обществото и затова трябва да бъде атакувана на всички нива, не само на нивото на „големия скандал. Всеки редови гражданин трябва да се въздържа да дава „допълнителен бакшиш" за дадена услуга, казва той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5164 |11.03.2014 Вигенин: България няма да признае резултатите от референдума в Крим . 69| 6194 |11.03.2014 Плевнелиев в Катар: През България да минава газ за Европа . 20| 5706 |10.03.2014 България против икономически санкции за Русия . 39| 5677 |10.03.2014 България и Русия обсъждат съдбата на "Белене" през април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads