Реклама / Ads
0| 5712 |11.10.2011 НОВИНИ

САС наложи "задържане под стража" за садиста Владимир

.
Софийският апелативен съд остави в ареста за постоянно Владимир Бошнаков, който е обвинен в убийството на Явор Иванов и Емил Даскалов.
 

 

Бошнаков е обвинен в 2 тежки умишлени престъпления - най-тежките престъпления срещу личността, за които се носи наказателна отговорност. В мотивите си съдът изтъкна, че са събрани две групи доказателства съответно за двете убийства на Явор Иванов и на Емил Даскалов, като по-голям обем доказателства има за убийството на Даскалов.

 

Сред тях са оглед на трупа, намерен разчленен в дома на обвиняемия, множество извършени експертизи, сред които и съдебно-медицинска експертиза на трупа, пистолет „Глок" и боеприпаси, трион и нож, с които се предполага, че е разчленил трупа на жертвата си.

От свидетелските показания са установени и мотивите за убийството - обвиняемият е дължал голяма сума пари на Даскалов. Освен това жертвата е оставила две писма, малко преди да отиде в дома на Бошнаков, където е бил убит. В писмата Даскалов разказва за съмненията си и обяснява, че знае какво може да му се случи.

 

По-малко доказателства има за убийството на Явор Иванов, изтъкна съдът. Изготвен е обаче протокол за следствен експеримент, при който самият Владимир Бошнаков е завел разследващите в селище около Радомир. Там им е показал огнище, в което са открити останки от човешко тяло. Бошнаков твърдял, че там е изгорил трупа на другата си жертва, на която също дължал пари.

 

Съдът прие, че обвиняемият е с установен адрес, но подчерта в мотивите си, че според българската и европейската съдебна практика става въпрос за две тежки умишлени престъпления и затова счита най-тежката мярка „задържане под стража" като най-адекватна.

 

Освен това САС посочи и че Бошнаков е направил опит да заличи следите и от двете убийства, като в случая с Иванов е успял, а в случая с Даскалов е започнал като е разчленил тялото. Според САС това доказва високата степен на обществена опасност и на престъплението, и на личността на обвиняемия.


Решението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5228 |11.08.2011 Забрана на анoнимните дарения наложи ЦИК . 34| 5425 |28.07.2011 Първанов наложи вето върху закона за дипломатите . 35| 5317 |03.01.2011 Президентът наложи вето на Изборния кодекс, но подкрепи спецсъда . 11| 4819 |01.12.2010 Първанов наложи вето на Закона за Сметната палата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads