Реклама / Ads
1| 5537 |26.04.2014 НОВИНИ

Съседка на пребития Харизанов: Нападнали са го тези, които е измамил!

.
Източник: Булфото
Бившият шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов е станал жертва засегнати от далаверите му. Това предположение изрази съседката му Ана Ненова, цитирана от 24 часа. “Според мен са го нападнали тези, които е измамил.
 

"По-добре щеше да е в затвора, а не сега да лежи по болниците”, коментира Ненова. Нейният съпруг е портиер на входа, пред който е нанесен побоят. Той обаче също нищо не е видял, защото е на работа до 18 ч.

Биячите причакали бившия шеф на “Напоителни системи” пред входа на неговия блок. Около 21 ч той и жена му се прибрали, слезли от джипа си и се насочили към дома. Бандитите изчакали съпругата на бившия висш чиновник да влезе във входа, и тогава го атакували в гръб. Успели да му нанесат няколко удара по главата и тялото и го съборили на земята. Жена му се върнала и видяла мъжа си, паднал на земята и облян в кръв.

Тя започнала да вика за помощ. Някои от съседите чули писъците и излезли да проверят какво става. В това време обаче нападателите успели да избягат. На мястото на инцидента веднага пристигнали полицейски екипи и линейка. Минути по-късно Харизанов бил откаран във ВМА. Първоначалната информация бе, че 36-годишният мъж е в много тежко състояние и с опасност за живота. При прегледите е установено, че е със счупена ръка, ребра и хематоми по главата.

Въпреки преживяното Харизанов и жена му били разпитани от криминалистите. Те успели да опишат ръста и облеклото на нападателите, но не видели лицата им. Харизанов имал и предположение кой може да му е пратил биячите. Той казал версиите си пред полицаите. В началото на април Софийският градски съд (СГС) пусна под гаранция от 7000 лв. бившия шеф „Напоителни системи".

На 27 март районният съд го освободи без каквато и да е мярка за неотклонение. Той е разследван за неизгодна сделка, ощетила "Напоителни системи". Харизанов влезе в ареста след показания на свидетел с тайна самоличност, който го чул да казва, че се готви да се укрие от българското правосъдие в ЮАР. На 7 октомври 2013 г. прокуратурата обвини Харизанов и още двама бивши шефове на "Напоителни системи" за неизгодна продажба на бракувани хиляди тонове скрап, части от напоителни съоръжения в цялата страна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4962 |23.03.2014 Оперираха пребития мъж в района на НДК, животът му е в опасност . 3| 5837 |21.11.2013 Пребитият Метин - племеник на депутат от ДПС . 3| 5027 |21.11.2013 Състоянието на пребития Метин остава тежко . 14| 6429 |26.05.2013 Пребитият от абитуриенти лекар: Всички бяха пияни, половината - дрогирани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads