Реклама / Ads
9| 7771 |08.04.2011 НОВИНИ

Серийният убиец Сиси заличавал кръв с червено вино

.
Серийният убиец Стансилав Ангелов-Сиси, който разстреля трима перничани и зарови труповете им, ще лежи 30 години в затвора. Това е окончателното решение на Върховния касационен съд, с което потвърждава отмяната на доживотната му присъда, прочетена от окръжните съдии в Перник.
 

27-годишният килър е осъден за убийствата на 31-годишния Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева (27 г.) и Кирил Христов (26 г.). Тримата “платили” с живота си заради дългове към Сиси. Той ги разстрелял между януари и април 2009 г. - само няколко месеца, след като излязъл от ареста по обвинение, че е участвал в екзекуцията на пернишкия наркобос Николай Христов-Хайо. Дилърът бе показно разстрелян на 19 февруари 2008 г. в центъра на миньорския град. За това деяние срещу Сиси бе водено друго дело, по което той бе осъден на 18 години затвор. Присъдата му обаче още не е влязла в сила.

До разкриването на другите три кръвопролития на Сиси се стигнало, след като на 13 май 2009 г. анонимен глас съобщил в полицията в Перник, че в землището на близкото село Лесковец има заровен труп. Още същия ден тялото на Биляна било открито от криминалистите. А убиецът й Сиси - разкрит след седмица. Тогава един от неговите авери се решил да разкаже в полицията за екзекуцията на друга негова жертва - Цветелин Карпузов. Мъжът обяснил, че не е пряк очевидец на убийството, но на 21 януари 2009 г. оставил с колата си Сиси и Цветелин в местност край Перник. Когато се върнал час по-късно по поръчка на Сиси, за да го прибере, от Цветелин нямало и следа.

“Цветелин е там,където му е мястото”, троснато обяснил Сиси. След признанията на свидетеля тялото на Цветелин било изровено в околностите на Перник. При издирването му в района изскочил и още един труп - на Кирил Христов, застрелян от Сиси на 25 април 2009 г. Пред окръжните съдии в Перник Сиси се призна за виновен и делото се гледа по съкратената процедура. В последната си дума той помоли магистратите за снизходителност. Те обаче го осъдиха на доживотен затвор с право на замяна. През ноември м. г. апелативните съдии отмениха присъдата и постановиха нова - 30 години за трите убийства. А на 23 март ВКС я потвърди. Причината - пернишките магистрати незаконосъобразно са наложили доживотния затвор като не са се съобразили със самопризнанията на убиеца. Според тях, след като Сиси е признал всички факти по обвинението, трябва да се ползва от облекченията в чл. 58а от НК. Текстът гласи, че при налагане на доживотен затвор наказанието трябва да се изтърпява между 20 и 30 години. В случая апелативните магистрати налагат общо наказание от 30 години затвор. А върховните магистрати подчертават, че решението е взето с “юридически усет” и го потвърждават.

Никой от съставите не отрича, че посегателствата са “брутални и жестоки” и няма нито едно смекчаващо вината обстоятелство. В мотивите си съдиите описват как Сиси натискал спусъка на газовия си пистолет, преправен в боен, без да му мигне окото. Ликвидирал Цветелин Карпузов на усамотено място в гора през нощта заради 2500 лв. борч. После “загробил трупа, изгорил дрехите и вещите му”.

“По безпардонен и безцеремонен” начин екзекутирал и Биляна Кръстева. В БМВ-то си, “с изстрели в главата, без да го е предизвикала”, като затискал главата й надолу, “за да не го оплиска с кръв и през цялото време я псувал”, уточняват съдиите. В мотивите си сочат и че хладнокръвният килър разстрелял Биляна като “наказание за неплатени дългове”. Двамата имали договорка младата жена да му прехвърлиипотекираното си жилище, но да остане да живее там, като плаща наем, а Сиси да поеме задълженията към банката. Магистратите посочват и упорството на убиеца да прикрие следите си след разстрела. Старателно избърсал с парцали кървавите следи в БМВ-то. После го откарал в автомивка, като преди това разсипал бутилка червено вино в купето, за да заличи пропуснатите кървави капки.

За съдиите обаче остава тайна мотивът за ликвидирането на Кирил Христов. Сиси го убил без свидетели, отново в колата си. Двамата се засекли в пернишката дискотека “Че Гевара” в деня на разстрела 25 април 2009 г. Сдърпали се във фоайето и се качили в автомобила. Сиси потеглил, спрял на пусто кръстовище в квартал “Мошино” и екзекутирал опонента си. Въпреки всичко обаче законът задължава съдиите да намалят доживотната присъда на серийния убиец и след 20-ина години той да получи шанс отново да е на свобода. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5290 |03.04.2011 14 години дела срещу убиеца от Гео Милев . 3| 12143 |13.03.2011 Двойният убиец в Костенец – с психично заболяване . 54| 10928 |04.03.2011 Убиецът Йоско въртял милиони с инертни материали . 3| 6201 |25.02.2011 Издъхна самоубиецът от Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads